Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
10-11/2005
(224)


Vidoucí 2005

SFK Palantír Pardubice, SFK Syndrid Praha společně s internetovými stránkami Scifiworld a Kult fantazie vyhlašuje literární soutěž: „Vidoucí“

Podmínky účasti v soutěži:

Musí se jednat o povídku v českém nebo slovenském jazyce v rozsahu 2 až 25 normostran (rozuměj 30 řádků po 60 znacích), která jeví prvky fantastiky (scifi, fantasy či hororu), a dosud nepublikovanou. Počet příspěvků od jednoho autora není omezen.

Autor posláním svého díla do soutěže souhlasí s anonymní publikací (uveřejnění bez jména autora) na webových stránkách SFK Palantír- www.sfkpalantir.net (to je na těchto stránkách) a to po dobu hodnocení veřejností (viz níže) a další neanonymní publikací tamtéž po skončení hodnocení. Dále pak souhlasí s případným uveřejněním v klubovém fanzinu „Šedý zákal“ či případném sborníku. Autor se soutěže nesmí zúčastnit coby porotce (viz níže).

Své soutěžní příspěvky můžete posílat do 29. 12. 2005, kdy je uzávěrka soutěže, výhradně na emailovou adresu vidouci@centrum.cz (nejlépe subjekt: „Vidoucí“ nebo „soutěž“) nejlépe jako komprimovanou přílohu (archiv (*.zip, *.arj, *.rar)). Příloha mailu by měla obsahovat soutěžní povídku/y ve formátu *.txt, nebo *.rtf, dále zálohu povídky a textový dokument s údaji o autorovi díla (jméno, pseudonym, adresa, mail, telefon). Údaje slouží ku potřebě pořádání soutěže a nebudou vydány třetí osobě.

Hodnocení má dvě části: „Odbornou“, kde porotu budou tvořit členové SFK Palantír, SFK Syndrid, redaktoři Scifiworldu, Kultu fantazie a pozvaní externí porotci, ti zvolí jednoho vítěze; druhou „veřejnou“ porotou budou čtenáři a návštěvníci webových stránek klubu mezi daty 1. 1. 2006 a 30. 5. 2006. Obě hlasování budou tajná a výsledky se dozvíte až při vyhlášení vítězů.

Výsledky jak odborné, tak veřejné části soutěže budou vyhlášeny na Festivalu fantazie – Avalcon 2006 v Chotěboři. Nejlepší dostanou věcné ceny od sponzorů, výtvarně ztvárněné pardubické perníčky a pamětní plastiku.

Organizátoři si vyhrazují možnost změnit podmínky soutěže, jméno soutěže, sloučit při nedostatku porotců obě kategorie v jedinou, nebo zrušit celou soutěž pro nedostatek příspěvků.

SFK Palantir


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index