Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
1-2/2006
(226)


Místostarosta opět nepřišel k soudu

PRAHA – Místostarosta Prahy 4 Václav Soukup (ODS) se opět nedostavil k hlavnímu líčení Obvodního soudu pro Prahu 4, kde je obžalován z porušení autorského práva. Soud už byl jednou odročen kvůli Soukupově nepřítomnosti, kterou vysvětlil jeho advokát Martin Korbař problémy se zády.

„Můj klient je od neděle hospitalizován v nemocnici na Malvazinkách na ortopedii pro akutní bolesti,“ uvedl včera Korbař. Soudce Ivo Skoupý k jeho vysvětlení poznamenal, že v případě další omluvy ze zdravotních důvodů bude přizván znalec z oboru zdravotnictví. Líčení přeložil na konec ledna.

„Nemám slov,“ okomentoval místostarostovu nepřítomnost svědek Egon Čierny, podle něhož Soukup zpronevěřil tiskové podklady série knih Královská krev od Raymonda Feista a knihy Vládci strachu od známého českého autora Jiřího Kulhánka.

Jiří Kulhánek konstatoval, že ho zajímá, co si Soukup vymyslí příště. „Myslím si, že už to nebudou zdravotní důvody,“ řekl.

Místostarosta Soukup, kterého Právo kontaktovalo v nemocnici, nechtěl celou záležitost komentovat.

Tereza Čapková/Právo

Na nedávném Pragoconu se mě, s taktem, který postrádám i u lidí za diplomatické chování placených, zeptal Tom Štipský, zda je v pořádku, že si ze všech kauz, které hýbou temnějšími hlubinami fandomu, vybíráme pravidelně tu s panem místostarostou a o jiných veřejných tajemstvích, problémech Laseru, špatné finanční situaci knihkupectví Krakatit nebo dávnějších kauzách jako zánik nakladatelství AF 167 či případ Mustangu a jeho distribuce či o potížích IŽ a jeho distribuce, se prakticky nepíše. Zda by nebylo spravedlivější měřit všem stejně.

Máš pravdu Tome, o kamarádech se píše obtížněji než o nepříjemném loupežníkovi někde z Nuslí, ale není to jenom v tom. Všechny příklady másla na scifistických hlavách, na které jsme připadli, nesou známky smůly, nešikovnosti, amatérského účetnictví, neschopnosti obecně a neschopnosti pohybovat se v tržním hospodářství zvláště. Většina zúčastněných z nich vyšla chudší, než do nich vstupovala. Mám ale dojem, že i naše klopotná a pomalá justice v tomto případě potvrzuje, že zde byl (možná od počátku) úmysl poškodit společníky.

Dalším důvodem k upozorňování na tento případ je angažmá VS v politice, byť regionální. Hodně fanoušků by například rádo volilo ODS, kdyby ji nereptezenzovali právě takoví.

zr


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index