Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
5/2006
(228)


Čtenářův průvodce po Interkomu

Pozornější čtenář si již v minulém IK mohl za recenzemi Jirky Popiolka povšimnout nenápadného Převzato z FantasyPlanet. Skutečně se stalo, že i zde se v poslední době objevuje řada příspěvků, hlavně recenzí, které by neměly být zapomenuty. Nevím, zda je to zásluhou Ondřeje Jireše, či prostým faktem lidské povahy, totiž že ani ti největší duchové nejsou zcela imunní proti démonu maximální sledovanosti, proti tomu píplmetru v podobě počtu přístupu na jejich příspěvek. Rubem této pochybné slávy pak je, že se v diskusi za článkem mají možnost dovědět, jací že mentální obři je to vlastně čtou.

To by jako úvod stačilo a nyní k vlastnímu jádru sdělení, kterým chci na našich stránkách přivítat nového spolupracovníka Jana „Regise“ Havliše, s jehož recenzemi, se jak doufám, budeme setkávat co nejčastěji. Více o něm na ikarie.cz/who.

Parcon – Taurcon

je za dveřmi, opět kousek od Prahy, doufám, že to rozhoupe některé dinosaury, aby se do Neratovic nejen vydali, ale také se zapojili do vytváření programu. Více na straně 24.

Zemřeli Vadim Horák a Naďa Raflová

Při zajišťování účasti nominovaných na Akademii SFFH jsme se na konci dubna dověděli smutnou zprávu, že letos v lednu zemřel ve věku devětatřiceti let autor pozoruhodné knihy Jules Verne v nakladatelství Jos. R. Vilímek (a jistě i mnoha dalších, které ještě ke své škodě neznáme) Vadim Horák.

Zhruba v té době jsem dostal i tento mail:

Dozvěděl jsem a chtěl bych Vás informovat o tom, že tento týden po těžké nemoci zemřela Naďa Obádalová, roz. Bubeníčková, arabistka a překladatelka science fiction (velkou část překladů podepisovala Naďa Rafflová).

Vzpomeňte se mnou.

Jaroslav Olša, jr.

ČS Fandom

Na straně 8 najdete první vážný ohlas na Poradu v Březové, zápis až v příštím :-) čísle. Další, spíše žetrovné ohlasy, ještě na této straně (dole).

Zdeněk Rampas


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index