Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
7/2006
(230)


DOGMA

Ve filmu Proroctví: Vzpoura vystupují také andělé a démoni, z nichž někteří používají lidská těla. V jednom momentě přichází démon v těle hezké holky za démonem bez těla a jako konverzaci na úvod volí přesvědčování: „Mít tělo je fajn, měl bys to zkusit. Můžeš jíst, šukat, zabíjet, a pak přijít domů a psát o tom básně.“

CASPER II: PRVNÍ KOUZLO – Film, který se chová, jako by jeho první díl nikdy neexistoval. Reálné postavy jsou bohužel mnohem afektovanější a nevěrohodnější, než digitálně stvoření duchové.

DOBA LEDOVÁ 2: OBLEVA – Skoro typická dvojka. Jen šavlozubé veverky bylo víc, ale po jedničce je asi na místě přiznat, že méně někdy znamená více.

JEDNA KREV – Nenechte se odradit tím, že to dlouho vypadá jako další z řadových thrillerů o dvojčatech. Druhá půlka je docela krutá a finále docela hořké.

POVSTÁNÍ STROJŮ – příšernost bez logiky,  hereckých výkonů a čehokoliv jiného, nepočítáme-li fakt, že i laciné počítačové triky jsou zase o kousek dál.

PROROCTVÍ: VZPOURA – Nic převratného, ale pokud chcete vědět, jak to v sérii filmů Proroctví bylo dál, nemusíte se tohohle snímku bát. Mimo jiné proto, že mezi anděly a ďábly tu není celkem rozdíl.

SEXMISE – Vyšla na DVD, znova jsem ji viděl a je stále tak geniální, jak si pamatujeme.

SILENT HILL – Rozumu příliš nepobral, ale fajn se na něj kouká. Pořád tam na vás někdo dělá bububu, má atmosféru a hezkou scénu upálení zaživa. (Čili líbil se mi víc, než je má recenzentská dušička ochotná připustit vzhledem k jeho nelogičnosti.)

X-MEN 3: POSLEDNÍ VZDOR – I když se mnou mnozí nesouhlasí, považuji je za nejlepší díl série. Konečně postavy umírají, konečně jsou záporáci opravdu záporní (a je s nima zábava) a konečně dostávají nepřátelé mutantů do ruky pořádný důkaz, že mutanti jsou nebezpeční a měli by se vyhubit. Aby čtyřka překonala trojku, bude muset být na téma: Upalte poslední mutanty.

Filip Gotfrid


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index