Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
11-12/2006
(233)


Nové knihy

Orbitální šerloci

Po dvou tragicky nepovedených a odbytých sbírkách vydala MF v edici Ikaros další sbírku českých autorů. Díky novým editorům K. K. Kudláčovi a Tomáši Němcovi zde nenajdete vyložené propadáky ani výpotky začínajících neumětelů, ale se zadáním, totiž napsat scifi a zároveň detektivku, si poradil jen málokterý z autorů. Podrobnější recenzi snad někdy příště.

T. Pratchett, S. Briggs – Průvodce po Zeměploše

Zeměplocha je nepředvídatelné místo. A jak by ne, když tam najdete řeky, na jejichž hladině se dá jezdit na skateboardu (pokud ovšem nejsou příliš hrbolaté), kameny, které si večer rády vyjdou na procházku, a místa, přetékající syrovou magií tak silnou, že člověku stačí na ni jen pohlédnout a mohl by se obrátit doslova naruby. Z bezpečnostních důvodů tady člověk potřebuje průvodce. A právě takového pro vás připravili Terry Pratchett a Stephen Briggs – tedy kronikář a kartograf. Průvodce oním plochým světem, který se pohybuje vesmírem ukotven na zádech čtyř slonů stojících na krunýři obrovské želvy.

brožované, 656 stran, obálka Josh Kirby, cena 299 Kč.

George R. R. Martin – HOSTINA PRO VRÁNY 2

Po krutých zápasech a osudových zradách se sedm mocností vládnoucích jedné říši navzájem zdecimovalo natolik, že jim nezbývá než nyní žít v tísnivém příměří. Nebo to tak alespoň vypadá… Pár jedinců si stále ještě dělá nárok na kdysi zoufale žádaný „Železný trůn“, ale jsou příliš slabí nebo vzdálení, než aby se jim to mohlo podařit.

… Je to čas, kdy se moudří a ctižádostiví, ale i zrádní a silní snaží pomocí svých schopností, moci a magie přežít kruté a strašlivé časy, jež nastaly. Je to čas, kdy se lidé prostí i urození, bojovníci i čarodějové, úkladní vrazi i mudrcové dávají dohromady a snaží se bojovat o své místo na zemi a své životy.

brožované, 448 stran, obálka M.Pilcerová, cena 249 Kč.

NON FICTION

Přemysl Houžvička:
Od Kolára k Faucharovi

První část dlouho očekávané bibliografie české sci-fi literatury. Obsahuje téměř 1300 záznamů o žánrových knihách. Nezbytná pomůcka pro čtenáře, sběratele, knihovny a literární historiky. Velmi omezený náklad – jen 510 výtisků! Druhý díl Od Babuly ke Kulhánkovi vyjde v nejbližší době.

Vydáno vlastním nákladem, brož, 159 korun. K dostání u dobrých knihkupců a na www.bibliograf.cz/bibliografie.htm.


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index