Logo rubriky
2/1984
  Cony (další) (2)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1984

Duben = Parcon

Třebaže PARCON se letos konal teprve potřetí,můžeme jej již označit za tradiční akci, za vyvrcholení roční práce čs. fandomu. Málokdo z jeho účastníků si možná uvědomil, že s přípravou těchto tří dubnových dnů se začíná již v září a co to všechno dohromady obnáší. To ocenění Pavlu Poláčkovi ze jeho práci pro klub a pro PARCON bylo opravdu zasloužené. Jeho odchodem na vojnu přijdou pardubičáci o schopného organizátora a ostatní kluby by již měly začít přemýšlet,jak jim přípravu příštího setkání usnadnit a s čím jim pomoci.
       Kdo se PARCONu zúčastnil loni, mohl letos zaznamenat mohutný skok vpřed co se týče pestrosti programu a jeho hladkého průběhu. Přestože se spousta věcí zařizovala až na poslední chvíli, k žádnému „organizovanému zmatku"nedošlo a oproti loňsku konec dražby neznamenal automatický útěk většiny účastníků na vlak.Jediným stínem byla skutečnost, že díky ledabylému dozoru u prezentace se v pátek večer na příliš mnoho lidí ne dostaly plakáty, visačky a lístky do kina. Bylo jich původně dost, a i když část materiálů bezpochyby- odnesli místní osadníci,nelze se nezamyslet nad tím, že mnohý scifista zřejmě vyfasoval více materiálů, než na kolik měl nárok. Za ten druhý kritický bod, sobotní večeři,je zodpovědné především vedení restaurace, které ignorovalo skutečnost, že 200 večeří nelze zvládnout se dvěmi kuchařkami a jednou servírkou.
       Velký kus cesty ušel od loňského PARKONu také náš fandom. To se nejlépe ukázalo v zájmu klubů o spolupráci, výměnu materiálů a programů, což je oblast, v níž především by se měla projevit existence koordinační komise.
       PARCON '83 byl mohutným impulsem pro SF hnutí, především pro vznik nových klubů. Co přinese ten letošní, to uvidíme napřesrok. Už teď je ale ze setkání a kontaktu jasné, že meziklubová spolupráce, která dostala zelenou v Teplicích, není jen teoretickou tezí vedení pražských klubů, ale myšlenkou, kterou chce prosazovat (a mít z ní prospěch) členská základna SF klubů po celé republice.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK