Logo rubriky
3/1984
  Fandom (další) (3)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1984

VELKÝ `třesk'

       Jsem tak trochu mimo, takže se mi lehce stalo, že jsem se o existenci SF klubu MFF dozvěděl, až když mu byly čtyři roky. A to je stě z povinnosti, protože dal o své existenci sán vědět redakci Mladého světa, a tak se to doneslo až do mého kutlochu.
       Napsal jsem o něm. Dal jsem si záležet, leč nevyšlo to (doslova a do písmene). Slíbil jsem, že při nejbližší příležitosti napíšu znova, snad lip, hlavně však jinak, aby to už ksakru někde vyšlo. Uvěřili mi. A začali mě zvát na různé akce, z nichž na některé jsem skutečně přišel. A pak mi v předvečer svého výročí dali externí členství.
       A pozvali mě i do Planetária na „Velký třesk“ - oslavu svých narozenin, na které se o program pro hosty postaral sám oslavenec. Sestavit znalostní test pro publikum šlo bezpochyby hladce, něco takového nemůže dělat znalcům, jakými matfyzáci jsou, žádné potíže. Astronomicko-astrologický horoskop, jehož jednu část připravil ing. Marcel Grün bezpochyby podle vědeckých údajů, zaujal i svou druhou částí, tou pseudovědeckou, pro niž si její tvůrci museli pro inspiraci zajít nejspíš ke zvěrokruhovým charakteristikám některých nesmyšlených osob, nebo na té astrologii něco skutečně je, protože já jako Vodnář skutečně přečtu bez újmy na zdraví všechno, počínaje Vonnegutem jr. a konče F. L. Věkem.
       Velký třesk trval přes dvě hodiny čistého času. Byl na něm předán i čtvrtý odchycený exemplář Huňáče zeleného, a dělo se tam toho ještě mnoho, ale já už toho moc víc nevím, protože jsem byl tradičně mimo. Tentokrát v hovoru s Jaroslavem Veisem. Na omluvu mi budiž, že to bylo k věci: k SF.
-Roman Lipčík, Mladý svět-
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK