Logo rubriky
4/1984
  Fandom (další) (4)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1984

SFK se představují: VŠCHT Praha

SFK VŠCHT Praha byl založen na podzim 1983 skrze plakát, na který se přihlásilo asi 40 lidí se zájmem o SF. Po prvotním nadšen í však tato vlna opadla a náš počet se snížil na 12. První akce klubu byla návštěva pořadu Vesmírná Odyssea 2001 v pražském planetáriu. Pravidelné schůzky máme v úterý od 20.00 na koleji Sázava, 7. patro. Vyrábíme klubový fanzin UFO (dosud v jediném exempláři, šesté číslo bude mít 5 kopií), zabývali jsme se klubovým znakem a pořádali diskuse o knihách, které u nás vy šly. Větší akcí pak byla beseda se spisovatelem a šéfredaktorem Světové literatury Zdeňkem Volným.
       V prosinci jsme vyhlásili klubová prázdniny a po nich se sešlo již jen nejpevnější jádro klubu. Rozhodli jsme se udělat další nábor z řad pražáků, ale tato akce skončila úplným fiaskem. Což nás však nemohlo odradit. Začali jsme zkoušet další formy činnosti: Nastudovali jsme hru K. Čapka „Bajky z let budoucích“, později jsme ji ještě doplnili hudební kulisou. Podařilo se nám na naší škole umístit nástěnku a s potěšením sledujeme, jak přitahuje pohledy lidí a nutí je zastavit se a přečíst si, oč vlastně jde. Tím jsme si zajistili, že se o nás začalo mluvit a že mnozí konečně začali brát náš klub vážně.
       To jsme pokládali za dobré znamení a vyhlásili nový nábor lidí. Programem byla již zmíněná hra, všeobecná diskuse o SF a nakonec příjem nových členů. Přišli tři, ale zahráli jsme a udělali vše, jak bylo slíbeno; ostatně, hráli jsme i pro sebe. Později na sraz na koleji přišli ještě další zájemci, kteří nemohli přijít na nábor ve škole.
       Nyní jsme v klubu vypracovali tzv. totalitní systém, úplné organizační schéma klubové činnosti, rozložení povinností jednotlivých členů. Myslíme, že nás to posune v naší práci kupředu, neboť nyní každý ví, co má dělat a na koho se má s čím obracet. Na závěr o našich anketách. Vyhlásili jsme jich v klubu několik, zatím jsou uzavřeny dvě: o 10 nejlepších spisovatelů a 1O nejlepších románů. Probíhá anketa na téma 5 vynálezů, které mne zaujaly a soutěž má představa mimozemšťana, což je nutno ztvárnit graficky. Z nejlepších obrázků pak chceme udělat menší výstavku. Klub má nyní 15 přihlášených a 2 čestné členy. Adresa vedení: Ladislav Cibulka, Chemická úl. 953
       kolej Vltava p.č. 801 Praha 4 Kunratice, PSČ 148 29.
-Luděk Chalupa
SFK VŠCHT Praha-
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK