Logo rubriky
7/1984
  (7)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1984

Aktuality

16. srpna se skupina pražských SF nadšenců vedená Z. Rampasem odebrala do Čs. rozhlasu jednat o našem tažení na rozhlasových vlnách. Podle předběžné dohody bychom měli spolupracovat na jednom hodinovém bloku Mikrofóra /nejspíše vysílaného 15.12./, po kterém by nesledovaly pravidelné čtvrthodinky o SF a fandomu každých čtrnáct dní /opět v Mikrofóru/.
       Milým překvapením bylo pro celou KK první číslo nového českolipského fanzinu BONSAI. A to nejen co do počtu stránek /27/, ale i pestrostí povídek a šíří přispěvatelského kolektivu. Jen více takových překvapení!
       Pro všechny kluby, které snad Bonsai neobdržely, přijímáme výzvu její redakce: máte-li cokoli, co by jste u nich chtěli vydat, zašlete SFK Česká Lípa.
       Také tento rok uvedlo OKD Praha 3 cyklus přednášek O Neffa o sci-fi literatuře. Zájemci z prahy tedy mají šanci se dozvědět ledacos zajímavého.
       Mezi časopisy, které hodlají pravidelně otiskovat sci-fi /VTM, Zápisník, Sedmička, Čtení, Interpres se nyní zařazuje i Svět socialismu. Ve svém 41. čísle uvádí pod titulkem „Máte rádi sci-fi?“ doslova: Chtěli bychom od letošního podzimu povídkovou stránku Světa socialismu alespoň jednou měsíčné věnovat tomuto žánru.“ Tento příslib je pak doprovázen, sloupkem Petra Holana /Pagi/ o SF a fandomu v SSSR i u nás a dvěma kratšími povídkami z letošních Pardubic, Schopnost přežití /O. Adámek/ a Výprava /H. Pěchulová/. Tedy další šance pro amatérské autory!
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK