Logo rubriky
9/1984
  Cony (další) (9)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1984

MINICON '84

Myšlenka Miniconu - setkáni fanoušků z Prahy a blízkého okolí - se zrodila na letošních Teplicích a jíž před prázdninami byl dohodnut rámcový program s tím, že se bude konat v Planetáriu. A termín by] předběžně stanoven na 1.(3.) sobotu v říjnu, právě ono „teoretické“ zvládnutí programové náplně však v následujících měsících KK poněkud ukolébalo, a téma Miniconu, prezentovaného fanům již jako botová věc (co do termínu) se na pořad jednání programu dostalo znovu až počátkem září. Tehdy se konstatovalo, že program je předběžně zajištěn, ale že M. Grün místo konáni dosud nepotvrdil, takže se ještě počká... A čekalo se ještě 14 dní než spadla klec - V Planetáriu to nebude!
       Následovalo hledání náhradního místa. První se nabídl SFK Praha 10, že by to možná šlo uspořádat v Edenu. A ono slůvko se stalo příčinou toho, že ve snaze nedopustit opakování krachu s Planetáriem jsem nezávisle na Mirkovi přišel s dalším místem konání - kolejemi VŠCHT na jižním městě. Takže poslední čtvrtek v září se KK musela vypořádat s delikátním problémem, komu přiřknout organizaci, když oba SFK již měly požehnání svých nadřízených orgánů.
       Po zvážení KK - obou míst (Eden: nutnost vyklidit místnost do 17,00 nemožnost zajistit instalaci výstavy; VŠCHT z obavy dopravy, nutnost zajistit jídlo pro účastníky) náhodně zvítězily koleje, i když kolem toho byla trocha zlé krve. V okamžiku rozhodnutí pak zbývalo do původně ohlášeného termínu pouze 23 dní !
       V následujícím šíleném termínu, zpestřeném navíc tím, že hlavni kádry VŠCHT odjely ještě na týden na brambory, takže do akce nastoupily „zálohy“, udělali chemici úžasnou haldu práce: vyběhali povoleni na ONV (sice až na 27.10., ale teoreticky je nutné žádat nejméně 6 týdnů předem !), zajistili instalaci výstavy podle požadavků M. Havlíčka, vyřídili půjčku filmů a jejich povolení ONV, vyjednávali organizační záležitosti s kolejní radou, udělali a rozmnožili visačky a plakáty, připravili „nakrmení“ těch odhadovaných 150 účastníku....
       Hodně pomohl J. Olša jr., který dohadoval všechno kolem výstavy a zajistil vytištění a rozeslání cca 200 pozvánek na adresu podchycených fanů z nejbližšího okolí a do FSK.
       Prostě chemici udělali pro zdar Miniconu maximum, včetně zajištění těch zhruba 30 lidí, ochotných sedět v šatně či u prezence, mýt nádobí, vařit atd. Do značné míry svou aktivitou kompenzovali to, že vyjma Spectry byla nabídka pomoci ze strany ostatních pražských SFK minimální (včetně SFK Praha 10, který chtěl Minicon původně celý organizovat); výjimkou byl VÚMS a nakonec i Villoidus, který však nechal pořadatele takřka do poslední chvíle na pochybách, zda jeho pořad bude či nikoli.
       V den konání jsme se báli už jen dvou věcí: že lidí přijde málo, (krom ostudy by byl problém se zásobami potravin, nakoupených hlavně ve vlastní režii) nebo naopak moc. Těch 170 lidí, zapsaných u prezentace byla optimální kapacita celého objektu.
       Samotný průběh setkání nemohu jako organizátor z z diváckého hlediska posuzovat. Za sebe i chemiky mohu jen prohlásit, že letos, letos to ještě nic nebylo - počkejte napřesrok, to už budeme vědět, co a jak!
- Vláďa Veverka, SFK Spectra -
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK