Logo rubriky
1/1985
  Cony (další) (10)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Naše reportáž: HUNGAROCON '84

       Už když jsem se dozvěděl, že mám možnost zúčastnit se maďarské národní SF konvence, správně jsem tušil, že to nebude nijak jednoduché. Vybaven velkým množstvím fanzinů, papíru, jídla i dobrých rad jsem neohroženě vyrazil do Maďarska.
       Nebýt toho, že na mne už na Budapešťském nádraží Keleti čekal asi jediný existující hungarista v našem fandomu Albín Medúz /narychlo kontaktovaný přes KK/, nevím, nevím, jak by celá cesta dopadla. Ještě tři hodiny před zahájením nikdo netušil kde, kdy, co a jak se bude dít. Pak jsme se dozvěděli že není divu, protože staré vedení Maďarské asociace SF bylo „svrženo a na jeho místo nastoupilo nové, prý lepší /Hugo Prayer/. Organizace setkání byla v každém případě příšerné: visačku, na kterou bych si mohl napsat jméno, jsem sehnal až poslední den, o lístcích na jídlo se po celou dobu setkání pouze tradovala fáma, že existují a program s osmi položkami, uvedený na tištěné pozvánce, byl spíše přespříliš drze nabubřelý.
       Kromě úvodního slova, které předneslo vedení a předalo také své ocenění nazvané Zlatý meteor /nebo možná Verné Gyula Award/ se totiž nedělo vůbec nic, jen tu a tam nějaké to video /v maďarštině/ ku zpestření programu. Na tomto conu jsme nebyli jedinými zahraničními „chudáky“: přijel také Erik Simon z NDR a Pascal Ducommun volil cestu až ze Švýcarska. Bylo mi jích upřímně líto, a což teprve jestli stejné tak jako letošní bude vypadat i Hungarocon VI., který se bude konat napřesrok a možná prý i ponese visačku Euroconu!
-Jaroslav Olša jr.
SFK Spectra-
       /podrobnou zprávu o Hungaroconu přinese A. Medúz ve fanzinu SFK Castor/
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK