Logo rubriky
3/1985
  (12)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Kdo pomůže se seminářem?

Houstnoucí počet SFK i jimi vydávaných fanzinů vyvolává nutnost předávat si zkušenosti a uspořádat občasné setkání tvůrců těchto tiskovin. Jistě pak nebude na škodu ani trocha vědomostí o obecných zásadách jejich přípravy a šířeni, protože od prvního krátkého semináře, který na toto téma uspořádala kdysi SFK Spectra, uplynul již více než rok. KK proto ve spolupráci s SFK při OV SSM Praha 10 navrhuje uspořádat v polovině letošního roku seminář o fanzinech, jiných periodikách či o ostatních Materiálech, SFK vydávaných. Seminář proběhne 21. - 22. září 1985. místo je zatím neurčeno (nutnost zajistit ubytování), zde bychom uvítali vaši pomoc. Součástí akce by byla také výstavka existujících i zaniklých fanzinů.
       Obsah akce:
       - právní předpisy s vydáváním fanzinů související
       - historie fanzinů ve světě i u nás
       - charakteristika jednotlivých fanzinů (status, povolováni čísel, technika množení, distribuce, jeho zaměření, dlouhodobá koncepce, stavba jednotlivých čísel)
       - jednota fronty a obsahu
       Prosím o návrhy a připomínky, které umožní zkonkretizovat následující body:
       - spolupráce mezi fanziny
       - přebírání materiálů mezi fanziny
       - koordinace / specializace s meziklubovým dosahem
       - spolupráce s tiskem (výstup na veřejnost)
       - literární soutěže
       Zatímco o vítězi ankety „Ludvik 85“ se s definitivní platností rozhodne až na PARCONu, v jeho třetí kategorii za mimořádný tvůrčí počin v SF oblasti zvítězil na základě hlasováni vedení SFK v průběhu březnové porady na poslední chvíli přihlášený kandidát: Zdeněk Volný za neúnavnou podporu tohoto žánru na stránkách Světové literatury.
       Blahopřejeme!
       (PS: za svědomité zorganizování ankety si teplický SFK zaslouží uznáni nás všech)
       Účastníci březnové porady v Praze obdrželi nový adresář, který však i přes veškerou pečlivost záhy „zastaral“, neboť kluby vznikají rychleji, než v něm stačíme provádět opravy. Proto si do seznamu adres doplňte nový SFK v Bratislav při SZM CZV Slovenské televize: Ivan Chytil, Svidnická 10 Bratislava ?21 03.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK