Logo rubriky
3/1985
  Fandom (další) (12)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Aktuality.

Krátce po dokončení únorového čísla došel KK dopis s podrobnou informací o nově vzniklém SFK v Bechyni, který se jmenuje „Quasar“. Adresa pro tento klub je pro příště:
       Jiří Hanáček, Na Libuši 679 Bechyně 391 65
       Než se naplno rozjede systém výpůjček video kazet přes KK, mají kluby, které disponuji videem systému Beta, možnost napsat si přímo do SFK Ada, který jim prozatím nabízí první putovní kazetu se Star Wars II (či 5. podle toho, jak to kdo počítá) a Capronou (Zapomenutá země).
       Na „teplicení“ v Praze se objevil také představitel právě vzniklého SFK v Banské Bystrici: adresa klubu je: Boris Porošin, Orenburská 12, B. Bystrica, 974 00
       Další novinkou je zpráva, že i přes zaručené správy o rozpadnutí dalšího bratislavského klubu IQ 2001 se tento nerozpadl a po jednoletém mlčení dal o sobě opět vědět (adresa: - Miloš Ščepka, Fedákova 24, Bratislava, 641 02, zatím bez zřizovatele).
       S výborným nápadem jak řešit otázku půjčování fanzinů, Interkomu a dalších nedostatkových materiálů přišla plzeňská Andromeda: založit tzv. černou díru, mrtvou schránku, od níž mají klíče spolehliví a aktivní členové klubu a v níž jsou tyto materiály k disposici a tím, že se je každý snaží vrátit co nejdříve, aby se dostali k ostatním. Ideální řešení pro kluby, které se scházejí jednou měsíčně či ještě méně!
       KK bude mít zřejmě v dohledné době možnost zajistit pravidelný dovoz menšího množství Fantastyky, která je v polském kulturním středisku jen na objednávky, jejich počet je ovšem omezen a již dávno rozebrán. Kdo by tedy měl o tento opravdu kvalitní polský fanzin zájem, ať nám napíše.
       Fantastické přístroje připomínající perpetum mobile, výplody lidského myšlení až do absurdnosti, stroje sestavené z nejrůznějších groteskních rekvizit vítají ve foyeru Divadla Vítězného února, v Hradci Králové diváky). Inscenace „Vynález zkázy“, kterou hradecká scéna uvedla v polovině ledna v československé premiéře.
       Letošní březnové porady v Hostivaři (Teplice 1985) se zúčastnili zástupci těchto uvedených klubů: SFK Banská Bystrica, SFK „IQ 2001“ Bratislava, SFK Slovenská televize Bratislava, SFK „AF 167“ VUP Brno, SFK „NYX“ Brno, SFK „Odysseus“ Brno, SFK „Castor“ Spišská Nová Ves, SFK České Budějovice, SFK „Pozemšťan“ Hradec Králové, SFK „STIMM“ Kroměříž, SFK „Trifid“ Liberec, KPFL Opava, KPFL Ostrava, SFK VŠCHT „Salamandr“ Pardubice, KVF „Andromeda“ Plzeň, SFK MFF UK „Villoidus“ Praha, SFK VÚMS Praha, SFK ODPM Praha 8 „Spectra“, SFK TOS Hostivař Praha, SFK Praha 10, SFK „Ada“ Praha, SFK „Solaris“ Praha, SFK Slaný, SFK ODPM Šumperk, SFK hvězdárna Teplice, SFK „Třesk“ při JKP Třebíč, SFK Žiar nad Hronom. Celkem cca 56 představitelů z 27 klubů, tj. zhruba sedmdesát procent registrovaných SFK v ČSSR.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK