Logo rubriky
4/1985
  SF soutěže (další) (13)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Soutěže

Stříbřitě lesklý halmochron

Plzeňský SFK Andromeda vyhlašuje 2. ročník SF literární soutěže o „Stříbřitě lesklý halmochron“. Příspěvky do rozsahu 10 stran strojopisu s originálem + 1 kopií výhradně s námětem cestováni časem a oblastmi s tím souvisejícími zašlete do 30.9.1985 na adresu:
       ing. Karel Jedlička, Nepomucká 14 Píseň 370 04
       Zvláštní plus budou mít ti autoři, kteří k povídce připojí vědecké vysvětlení použité teorie o čase. Chtěli bychom se totiž v budoucnosti pokusit o jakési shrnuti možných pojetí času; od teorie „zašlápnutého motýlka“ (R. Bradbury: Burácení hromu) až po názor, že „kniha času je již napsána a cokoli učiníte se jíž vlastně stalo“ (R. Young: Pampeliška či C. Bilenkin Princip nepravděpodobnosti).
       Mezi těmito pojetími je rozmezí pro vaši fantazii. Můžete se přidržet osvědčených Strážců času s jejich „uzlovými body změn“, ale uvítáme i teorie zcela se vymykající běžným pojetím (O. Neff: Jak přišla Lali o zapalovač či Z. Páv Geneze podezřelé pohádky o Šípkové Růžence) včetně zcela chaotických (M. Morcock Tok).
       Povídky i teorie budou postupně zveřejněny v našem zpravodaji.
-Karel Jedlička
SFK Andromeda, Plzeň-

Bemík

SFK Spectra Praha vyhlašuje 1. ročník soutěže „Bemík“ v oblasti kresleného seriálu s SF zamířením. Příspěvky zasílejte do konce záři 1985 v následujících kategoriích:
       scénář (pouze scénář bez kreseb, s nástinem jednotlivých polí a kompletními texty)
       výtvarná variace: - min. 5 stran seriálu i s případným zbytkem scénáře, nemusí být dokončeno
       kompletní seriál: bez ohledu na délku. Seriály mohou být kresleny černobíle i barevné, podle vlastních i cizích předloh, vyhlášení vítězů a výstava zaslaných prací bude na Miniconu 85.
       Příspěvky do soutěže zasílejte na adresu PhDr. Vladimír Vaverka, úl. 5. května 64, Praha 4 140 00, pokud možno v pevném obalu (deskách).
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK