Logo rubriky
7/1985
  Cony (další) (16)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Naše reportáž

Vedle Pardubic je další „Mekkou“ naší sci-fi vesnice Kounov a setkání sfk i divočáků v této oblasti zastřené rouškou tajemství kamenných řad patří vždy k zajímavým akcím.
       Letošní kounovské setkání se konalo 21. - 23. června a organizaci měla společní s Kosmickým klubem Rokycany na starost pražská Spectra. Vedení celého podniku nesl na svých bedrech z vetší části Pavel Císař a neocenitelnou pomoc mu poskytovali i jeho starší kolegové ze Spectry (F. Rodr a J. Pavlík) spolu s „duší“ Kosmického klubu v Rokycanech panem Brejchou.
       Část fanů ohlásila svůj příjezd až na sobotu 22. června, avšak ti, kdo přijeli už v pátek, nelitovali. Chmelová ubytovna poskytla všem střechu nad hlavou a místo k diskusím. První kontakty byly mezi kluby (sfk Trifid, Teplice, Spectra, Kepler) navazovány již navečer. Páteční program se odehrával v sále MNV. Po stručné informaci o historii výzkumů kamenných řad (pan Brejcha) následoval pořad Svět fantasy, připravený Vládou Veverkou. Výklad byl doplněn sérií diapozitivů a poskytl stručný úvod do tohoto žánru. Audiovizuálním pořadem č.2 byly očekávané Hvězdné války. Pavel Císař seznámil posluchače s obsahem tohoto rozsáhlého díla světové filmové sf a po odchodu na ubytovnu se, pak všichni zaposlouchali do tonů zhudebněné Wellsovy Války světů. Druhý den přibyla na místo konání plzeňská Andromeda a další divočáci. Den plný her zahájil Den trifidů, osvědčená to akce ze sf víkendů, a po ním následovalo oficiální zahájení setkání a lesní burza Ludvíka Součka, při níž scifisté prolézali křoviska a pídili se po důmyslně ukrytých knížkách.
       Posléze vypukla galasuperhra Války hvězd, v jejím průběhu se hráči vzájemně stíhali, předháněli, schovávali, likvidovali a prováděli další skopičiny. Největším přínosem akce byly, ale přeci jen navázané kontakty mezi členy sfk. Náš poměrně nový klub zde získal spoustu podnětů k činnosti. Atmosféra tří krásných dnů setkání zanechala jistě v každém z účastníků silné zážitky a tak poděkováni patří všem organizátorům.
- Alan Piskač, sfk Kepler -
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK