Logo rubriky
7/1985
  Cony (další) (16)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Přežil jsem HVĚZDNÉ VÁLKY (zápisky účastníka)

Naše plzeňská výprava dorazila na Kounov v dobré náladě, trabantem a bez obav z budoucnosti (naše chyba). Po prezentaci a obědě v místním hostinci jsme se společně s ostatními účastníky odteleportovali pomocí nohou pod kounovské řady. Tam po knižní burze propukly Hvězdné války. Posílili jsme své řady Jardou Olšou a Petrem Bedrnou ze Spectry a neprozřetelně i dvěma členy KK (Pagim a Zdeňkem Rampasem). Co do vědomostí (kk) a hmotnosti jsme soupeře (Trifid a spol.) jasně předčili, jenže těžiště hry spočívalo někde zcela jinde. První kolo - Koráb princezny Lei Organy veze plány Hvězdy smrti a je přepaden imperiálním křižníkem. Rozpoutává se zuřivý boj.
       Obě osmičlenná družstva odešla na vedlejší pole. Rozestoupili jsme se ve vyznačených kruzích na protilehlých okrajích a na daný povel vždy jeden člen družstva vyběhl proti nepříteli. Po dosažení palebné čáry zaútočil soft-tenisovým míčkem a utíkal zpět do svého kruhu, pronásledován dvěma protihráči. Zásah míčkem - bod pro nás, chyceni útočníka - bod pro soupeře. Po návratu zcela uštvaného hráče z našeho teamu se situace obrací, honíme my. A tak dále, dokola po 7 minut hracího času. Dost na to, aby si všichni zaběhali do sytosti. Přes zmatky v bodování zvítězili Trifidi. Druhé kolo - Luke, R2D2, CP03 a Obi Van Kenobi prchají k raketě, v patách jim jsou vojáci Impéria. Les. Všude kolem plno pátračů. Opustila nás KK a získali jsme nového bojovníka ze Spectry. Bezúspěšně jsme se pokusili proniknout k raketě. Trifidi zaznamenávají jeden úspěch. Mírně umazaní postupuje ke 3. kolu. Třetí kolo - opět prcháme, tentokrát ve dvojicích, svázáni nad kotníky a na zápěstí. Naštěstí obvazy nebyly pevnější než naše nohy a rak jsme po několika krocích kráčeli mnohem pohodlněji. Zmatky kolem bodování pokračovaly, protože podmínkou bylo, aby se „pouta“ nepřetrhla - popraskala však všem.
       Čtvrté kolo - Darth Vader a Obi bojují laserovými meči. Zúčastnili se vždy dva členové družstva. Se zavázanýma očima s kordem v ruce vpustil Pavel Císař (Jako hlavní organizátor Hvězdných válek) J. Olšu coby prvního do obdélníku 10 x 15 metrů, ve kterém byly roztroušeny plechovky. Každý zásah (pomocí Síly) = 1 bod. Po pěti minutách je Olša vystřídán dalším šťastlivcem (včetně mne).
       Závěrečné kolo, finále celé hry - K planetě vzbouřenou přilétá Hvězda smrti, díky ukořistěným plánům však vzbouřenci vědí, jak ji zničit. Jde Jen o to strefit se do šachty reaktoru...
       Kráčel jsem kachním pochodem k záhadnému vykolíkovanému útvaru ve vzdálenosti cca 20 metrů. 0kolo mne poskakovali snožmo zbylí 4 členové družstva (Karel Jedlička byl vyřazen křečí v noze).
       Nepodařilo se nám proniknout ani k šachtě a byl jsem zasažen palbou jednoho z vojáků Impéria. Tím pro nás hra skončila (pisatel představoval nosič torpéda - pozn. redakce). Trifidům se sice povedlo proniknout až k reaktoru, ale prvním torpédem se netrefili a při Druhém náletu na hvězdu jsou námi zcela zdecimováni.
       Epilog - Pavel Císař, který si v posledním kole s chutí zahrál Darth Vadera, byl spojenými silami obou družstev chycen a s ohromnou chutí vhozen do „reaktoru Hvězdy smrti“. Tím byly Hvězdné války definitivně zakončeny.
       Vítěz sice kvůli zmatkům v bodování nebyl vyhlášen, ale po pravdě - Trifidi byli lepší.
- Petr Baubín, sfk Andromeda, Plzeň -
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK