Logo rubriky
7/1985
  SF soutěže (další) (16)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

UFÍK !

Možná jste si v tom shluku a mumraji na Parconu všimli improvizované výstavky v předsálí auly, kde byly vystaveny vítězné kresby z letošního ročníku „O ufíkův talíř“. A možná taky ne - takže aby jste o nic nepřišli, přinášíme následující informaci s pera předsedy českobudějovického sfk Karla Dvořáka.
       Soutěže se zúčastnilo na 30 autorů se 110 příspěvky. Některé z nich byly vyřazeny, protože neodpovídaly vypsaným požadavkům (co do zařazení do okruhů humor-ilustrace-kresba „Člověk a vesmír“). O toleranci poroty svědčí však to, že byly naopak přijaty i kresby došle po uzávěrce či formátově nevhodné. Kresby z okruhu „Člověk a vesmír“ odpadly, protože se jich sešlo minimální množství.
       Humor se hodnotil velice lehce. Vtipy se rozložily po stole a ty slabší se vyřadily. Zbytek se hodnotil po autorech eliminační cestou - jednotlivě to nebylo v lidských silách. Výsledky kategorie kreslený humor:
       1. Havlín Jiří
       2. Kocmánek Milan
       3. Moravec Jan
       Kromě těchto tří postoupili do užšího kola S. Mlynář, M. Hebnar, O. Čudan, K. Navrátil, V. Hric, D. Grombiřík, M. Spusta.
       Zvrat nastal u hodnocení ilustrací k povídkám. Po odstranění těch nejslabších a slabších nastal mohutný boj mezi 5-6 autory. Nakonec bylo přiklepnuto 1. i 2. místo. ale co se třetím? Se slovy „Ať to dáme komu chceme, chybu neuděláme“ jsme propadali beznaději, takže jejím logickým vyústěním tylo udělení tří 3. míst.
       1 . ing.arch. Karel Cvrček
       /il. k pov. ACC Kdybych na tebe zapomněl, Země a Střílejte Veverky, JN Einsteinův mozek/
       2. Jiří Hiršl /sedm ilustrací k sbírce ACC Zpráva o třetí planetě/
       3. Josef Zálabský /úvodní ilustr. k A+B.Str. Je těžké být bohem/
       3. Josef Řepka /ACC Stěna z temnoty, Devět miliard božích jmen, LS Bohové z Atlantidy/
       3. Pavel Žáček /SL Profesor Dounda, Futurologický kongres/
       Do užšího kola dále postoupili: Jiří Havlín (Růže pro Algernon + Země slepců), Pavel Šrédl (Devět miliard božích jmen, Biohazard) a Stanislav Mlynář Lesní ticho, Podzemní elysium).
       Porota pracovala ve složení předseda českobudějovického klubu Karel Dvořák a profesionální výtvarníci.
- Karel Dvořák, sfk S.Budějovice -
Díky pochopení K. Dvořáka se nám podařilo ofotit některé z příspěvků do soutěže, takže se s nimi setkáte na stránkách dalších čísel.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK