Logo rubriky
11/1985
  (20)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Škodí Praha 10 O. Neffovi?

Přicházím do klubu SSM v Praze 10. Je úterý 19.11.1985. Přišel jsem vyslechnout si přednášku Ondřeje Neffa (O.N.) o sf filmu.
       Za chvíli po mně přichází O.N. a přednáška začíná. Projektor klapne a na plátně se objeví snímek z II. dílu Hvězdných válek. Zdá se, že bude vše v pořádku a že si příznivci sf přijdou na své. Ale ouha! Asi 15 minut po začátku se objeví první problémy.
       Technické obsluha (T.O.) si dělá co chce. O.N. se rozpovídá na určité téma inspirované určitým obrázkem na plátně. O.N. se rozjíždí, posluchač se vciťuje do problému, a hle! Co udělá T.O.? Přehodí diapozitiv a O.N. je nucen změnit téma. Když se posluchač opět vcítí do p oblému a O.N. se rozjede, klap - nový diapozitiv a opět nové téma. Konečně si O.N. uvědomí, že T.O. vládne jemu a ne on jím. To jej samozřejmě zmátlo a spletl se. Tu si jeden z přítomných scifistů nemohl odpustit, aby O.N. neopravil. Nastává trapná chvilka, ale O.N. duchapřítomně zachraňuje situaci a to osvědčeným způsobem - humorem. Konečně se O.N. v té spleti zorientoval a přednáška opět nabývá na zajímavosti. Tu ovsem přišla od T.O. rána pod pás: uprostřed přednášky o sf filmu se na plátně objeví fotografie kreseb Tima Whitea. O.N. však už nemohlo nic překvapit. Tato skutečnost však zřejmě překvapila T.O. natolik, že zbytek večera už proběhl normálně.
-Pavel Kočiš
sfk Ada, Praha-
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK