Logo rubriky
11/1985
  Fandom (další) (20)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Šumperk 1985

KK seznámila přítomné zástupce klubů s plněním úkolů z jarní porady:

kufříkové pořady:

       Kluby se zavázaly připravit 12 pořadů. Z toho bylo splněno cca 1/2 s tím, že již provozu schopné jsou 2 pořady sfk Spectra, další 4 pořady jsou ve stadiu dokončovacích příprav + 3 ve stadiu rozpracování. Expozice ze sbírek kresleného humoru sfk Castor je již od Tatraconu k dispozici k zapůjčení.

Videofond:

       Zajištěny dvě putovní kazety (beta a VHS). VHS během poštovní přepravy ukradena, hledání a vymáhání pojistky postupuje pomalu, další distribuce až do vyřízení zastavena. Získány první zkušenosti (jak to dělat nejde).

filmová ročenka:

       SFK Solaris dostal předběžnou dotaci, zdokumentoval Minicon, Parcon, Tatracon. První výsledky předvedeny na Tatraconu, setkaly se s příznivým ohlasem. V práci bude pokračovat ve spolupráci s sfk Ada, odsouhlasena další dotace.

knižní fond:

       po reorganizaci (viz. minulá čísla Int.) opět otevřen zájemcům - list skladovaných titulů vyšel v minulém čísle.

Superseznamy knih:

       dva souběžně existující, spolupráce zatím minimální (VÚMS a Hydrostav), nutno řešit, návrhy na příští poradě.
       superseznamy povídek:
       skrze pasivitu se nerealizuje
       Interkom:
       Nadějný ofset narazil na obtíže, výsledkem tříměsíční skluz, bude urychleně dohnán a hledají se náhradní řešení. Kluby by měly více přispívat a psát pravidelně o své práci, i když to třeba nebude hned k otištění.

NEKOS:

       Spectra - provozní zkoušky během jednoho roku proběhly úspěšně, vyměněno na 160 knih, nyní již 20 účastníků, dokončován přechod na počítač.
       VÚMS - systém dosud v simulovaném ověřování, momentálně pro nával jiné, práce celý program zpožděn.
       Andromeda - počítačová burza zrušena, předpokládá se nahrazení burzou VÚMSu.
       Fanové mimo kluby:
       nezpracovává se. O specializaci projevil zájem banskobystrický klub, další zajistí po dohodě s ním kk.

KLÍČ:

       Širší sf veřejnost byla seznámena s existencí akce Klíč (viz článek v tomto čísle) který nyní jíž zahrnuje na 100 hotových obsahů. Zpracovává se téma kosmických letů a kluby jsou vyzývány ke spolupráci.

Porada schválila následující závěry a opatření:

Soutěže:

       potvrzeny v 1. kategorii O cenu K. Čapka. O Huňáče zeleného, Šulét, O stříbřitělesklý halmochron, Ufík, O pseudovyabstrahovanou Juditu. Na jarním setkání bude i rozhodnuto o zařazení kandidujících soutěží Bemík a O emblém Castora. Povídky, oceněné v soutěži O cenu K. Čapka, nebudou již přijímány do dalších soutěží vypisovaných sfk.
       Anketa Ludvík:
       kategorie „původní čs. + s. kniha“ byla rozdělena na kategorie „původní č + s román či novela“ a „původní č + s knižní povídka“.

Fanziny:

       Na základě jednání na semináři o fanzinech ve Slaném kk doporučuje sfk následující zásady:
       autorovi poskytnout autorský výtisk, u převzatých /přeložených prací uvádět úplné bibliografické údaje (autor, pův. název, pramen), u přetisků z čs. fanzinů zaslat číslo i autorskému fanzinu, případně i autorovi (překladateli). Při dodržení výše uvedených zásad lze přejímat materiály bez omezení, pokud v tiráži fanzinů není toto výslovně zakázáno. V případě úprav textu žádat souhlas autora. Příští rok bude seminář opakován.
       Sfk Spectra připravuje bibliografii čs. fanzinů, její rozmnožení zajistí kk. Než bude dokončena, bude u sfk Laser vedena bibliografie překladů, kam můžou kluby zasílat jednak nabídky k otisknutí, jednak dotahy, co již bylo přeloženo či co je z přeloženého k dispozici a u koho seženou text a svolení k přetisku.

Cony:

       P. Poláček oznámil změny v organizátorech PARCONu a důsledky z toho vyplývající. Ohledně míst na PARCON se kluby shodly na návrhu 50 míst pro autory, 50 pro hosty a zbytek distribuovat zájemcům prostřednictvím kk, která na základě aktivity Jednotlivých sfk stanoví závazné kvóty. Tento návrh kk projedná s sfk Salamandr (P. Blecha nebyl přítomen).
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK