Logo rubriky
11/1985
  (20)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

KUFŘÍKOVÉ PORADY

       1) Pod pojmem kufříkový pořad (dále jen KP) se rozumí ucelený soubor umožňující při zajištění předem ohlášených mat. tech. podmínek realizaci daného pořadu klubem či jednotlivcem na stejné úrovni jako v klubu autorském.
       2) Vytvoření fondu KP má umožnit výměnu pořadů mezi jednotlivými sfk, výbor rychle dostupných pořadů na cony a jiné obdobné akce a podpořit činnost těch sfk, které prozatím nejsou ještě sto zajistit dostatečný počet pořadů pro své schůzky či kvalitní pořady pro širokou veřejnost.
       3) Otázka KP (kvalita, distribuce, ohlas, nové náměty) bude pravidelně projednávána na každé poradě vedení sfk. Do závěrů porady bude vždy zahrnuta seznam dostupných KP se všemi náležitostmi (viz. bod 4)
       4) Status Kufříkového pořadu bude přiznán pořadu, který splní níže uvedené náležitosti:
       a) bude odpovídat co do zpracování látky a volby námětu některé z těchto uvedených kategorií
       - pro zájemce o sf (členy sfk)
       - pro mládež do 14 let
       - pro mládež od 14 do 15 let
       - pro nejširší veřejnost
       - pro aktivní fanoušky a znalce sf
       b) bude na něj vyplněn nabídkový list, který bude zaslán kk ke zveřejnění v Interkomu. Jeho náležitosti:
       - název pořadu
       - klub
       - autoři
       - mat. tech. zabezpečení
       - délka trvání
       - kategorie (dle bodu a/)
       - doporučený max. počet posluchačů
       - stručný obsah
       - charakteristika (přednáška, audiovizuální pásmo atd.)
       - počet účinkujících
       c) bude připraven formou, která umožní rychlou a bezchybnou manipulaci a plynulé předvedeni po max. 3 hodinové přípravě (t.j. přesný scénář, číslování diapozitivů, synchronizace audio a vizuální stránky, bezchybně psané texty, příslušné pokyny a zkušenosti z předchozího předvádění).
       d) bude nějakým způsobem souviset se sci-fi v její libovolné formě
       Přes spoustu informačního šumu, kterým jsme si seč mohli vylepšovali letošní Šumperk, rozeznalo mé ucho, že zástupci několika klubů vyzývají kk, aby zajistila větší produkci kufříkových pořadů či nebo aby alespoň co možná nejvíce podpořila jejich tvorbu. Musím se přiznat, že ačkoli jsem byl přítomen jednomu z prvních pořadů sf klubu, který takřka do puntíku vyhovoval kritériím dnes na kufříkáč kladeným /bylo to v Ostravě na Černé louce snad již před třemi lety/, trochu jsem myšlenku kufříkových pořadů podceňoval. Zájem sfk mne vedl k zamyšlení, které však v poněkud tragikomické atmosféře šumperského volebního boje nebylo možné dotáhnout do konce. Proto mi prosím buď přímo, nebo na adresu kk napište, jaké kufříkové pořady potřebujete, nač je potřebujete /k akcím pro veřejnost, zlepšení finanční situace či reputace klubu, náplň pravidelných schůzek, propagaci činnosti sfk atd./, kolik pořadů do roka potřebujete, zda sami také nějakými přispějete, jak by kk podle vás mohla napomoci vzniku většího počtu pořadů tohoto typu a vůbec vše, co vás kolem tohoto námětu napadne.
-Z. Rampas
sfk VÚMS, Praha -
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK