Logo rubriky
12/1985
  Cony (další) (21)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

K MINICONU:

Výchozím bodem při přípravě II. Miniconu byla snaha vyvarovat se tehdejších chyb, mezi něž jsem například řadili i paralelní program. Skutečnost ovšem dopadla poněkud jinak: vzhledem k nedostatečnému kontaktu s sfk TM VŠCHT před prázdninami a v jejich průběhu jsme programy připravovali izolovaně a nekoordinovaně. Tak se například stalo, že nonstop promítání filmů vlastně suplovalo „paralelní větev“, které jsme se chtěli vyhnout. A i když jsme letos neočekávali při povolovačce žádné větší nesnáze (formuláře byly tentokrát podány včas), praxe byla zcela opačná než loni a chemici museli dělat skutečné zázraky, aby nepřízeň osudu zvrátili.
       Z obavy přespřílišné záplavy účastníků jsme také celou akci rozdělili na dva dny i a do tří objektů - bohužel jsme si neuvědomili, že jedno nebezpečí likvidujeme i dvěma různými způsoby, které se ve svém důsledku umocní. A tak zatímco dvoudenní koncepce se osvědčila (příště snad jen lepší propagaci neděle na ne-sf veřejnosti), rozdělení na tři místa konání jednak mátlo a zatěžovalo účastníky, jednak tříštilo síly organizátorů. Při dvoudenní koncepci by stačily původní prostory, maximálně ještě někde bokem technické zázemí pro pořadatele a stravování, ale jinak všechno pěkně pohromadě. Klub Time Machine lze jen pochválit za perfektně klapající organizaci, i když v neděli jsme pro únavu všichni tak trochu „ujížděli“. Leč kupodivu jsme ještě večer nalezli dost sil na pracovní poradu a shrnutí prvních dojmů na půdě sfk Ada. Pro příští rok už máme spoustu plánů na to, jak definitivně odstranit dosavadní „mouchy“. Koncepci 2 dnů /fanoušci- veřejnost/ hodláme zachovat, mezi pořady o něco delší přestávky (na přípravu techniky i lidí), které ale budou nedílnou součástí programu, protože během nich bude pouštěna hudba, promítány diapozitivy či krátké filmy, takže program vlastně poběží nonstop. Delší filmy navrhneme zařadit do hlavního programu, chceme se dohodnout s dalšími kluby na širší spoluúčasti v programové části a hlavně mít celou akci nahrubo připravenou (a předloženou na ONV) již před prázdninami, abychom mohli včas rozjet propagaci bez obav, že bude akce zrušena či změněn její termín (jako tomu bylo loni i letos). Část z těchto záměrů jsme již nyní začali s sfk TM realizovat.
       Na druhé straně jsme byli celkem spokojeni s návštěvou, která v sobotu dosáhla maxima a v neděli 3/5 kapacity. Také TV štáb z Ady příjemně překvapil svou pohotovosti, když v neděli promítl účastníků první hrubý sestřih ze sobotního dění.
V. Veverka
sfk Spektra, Praha
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK