Logo rubriky
1/1986
  Fandom (další) (22)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1986

OK: zásoby

Vzhledem k závažným výhradám některých pražských sfk k dosavadní činnosti kk se tyto dohodly na vytvořeni neformálního fóra, jehož smyslem je zajistit podmínky pro jejich vzájemnou spolupráci a informovanost. Na pracovním setkáni na závěr II. Miniconu, byla dohodnuta následující základní pravidla činnosti:
       - pracovní kontakty, výměny pořadů a informací realizovat především na 2-3straném základě mezi zúčastněnými kluby. Zároveň se snažit o trvalejší pracovní propojení formou kooperace či patronace (vzor kontakty TM Terra-Kepler či Ada-Spectra),
       - zástupci zúčastněných sfk se budou scházet 1 krát měsíčné vždy na půdě některého z nich, který v daném případě bude schůzce předsedat a po jejím skončení zajistí pro všechny zápis. V případě nepřítomnosti některých sfk bude určeno, kdo jim předá zápis a bude je o schůzce informovat,
       - každý sfk nahlásí dva členy, oprávněné na poradách jednat jménem klubu a přijímat závazky,
       - dohodnuté schůzky budou sloužit mimo jiné i k oznamování připravovaných pořadů a akcí jako tribuna pro návrhy společných akcí. Je věcí jednotlivých sfk, zda a za jakých podmínek se navrhovaných akcí zúčastní, rozhodující slovo při stanovování jejich podmínek má navrhující klub,
       - zúčastněné sfk přijaly pro tuto formu spolupráce označení „ostatní kluby“ (OK) a dohodly se na minimálním programu, jehož zajištění očekávají od kk s tím, že je její vnitřní záležitostí, jakým způsobem bude případně tyto akce zajišťovat. Na splnění minimálního programu (viz „memorandum“) závisí další míra spolupráce OK s KK. Koordinační komise byla se stanoviskem OK seznámena 17. 1. 1985
       - v současné době tvoří OK tyto sfk: sfk Ada, sfk Sol, klub J. Verna, sfk Kepler, sfk Solaris, KPVF Spectra, sfk Terra, sfk Time Machine. Zúčastněné kluby uvítají veškeré další zájemce o členství v OK na základě shora uvedených podmínek s tím, že vlastní OK je omezen na Prahu a blízké okolí. S mimopražskými kluby budou tyto sfk spolupracovat individuálně, většina akcí OK však bude otevřena i dalším mimopražským zájemcům.
       Tyto následující akce (v závorce garantující sfk):
       1) návštěvní dny
       Jednou ročně zúčastněné sfk představí své členy v samostatném či společném pořadu ostatním. V rámci tohoto bodu uspořádaly již sfk TM, sfk Terra a sfk Kepler 7.12. Mikrocon. KPVF Spectrum oznámil svůj návštěvní den na 24,2. a klub J. Verna na podzim 1986.
       2) Kalendář akcí
       kalendář akcí je součástí zápisu z porad a zahrnuje i další akce jiných pražských sfk a institucí
       3) akce zatím spíše symbolického charakteru, jejíž cílem je dosáhnout unifikace části legitimace na ní se podílejících sfk (sfk Sol)
       4) fanziny
       OK se dohodly na vytvoření distribuční sítě fanzinů mezi svými kluby, jejich specializaci a podpoře vytypovaných fanzinů (Bonsai, Villoidus, KPVF Spectra, sfk Terra).
       5) solidarita + krev
       sfk vyhlásí své členské základně jednorázové akce - bezplatné dárcovu tví krve a příspěvek do fondu solidarity. (sfk Time Machine) - o tomto bodě přineseme v některém z dalších čísel podrobnější informace.
       6)III. Minicon
       sfk přispějí do programu III. Miniconu. (sfk Time Machine)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK