Logo rubriky
1/1986
  Fandom (další) (22)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1986

SYMPOZIUM SFK - třesk

       Sympozium - l. simposion - ve starověkém Řecku hostina v širším okruhu přátel.
       2. mezinárodní porada vědců o určitém problému.
       To první, to první, ne to druhé jsme se rozhodli uspořádat, když zatím plánovaný sf ples byl odložen na neurčito. A tak, navzdory všem pověrám se v pátek 13. prosince 1985 sešly v prostorách malého sálu SKP více než tři desítky fanu z Třebíče a okolí, většinou členové sfk Třesk.
       O zvukovou kulisu v ještě přijatelných decibelech se postarali mladí nadějní diskžokejové Dalibor Vinský a Roman Šula a po neformálním uvítání předsedou sfk F. Pleskačem započalo vlastní sympozium. Jeho náplni bylo tak jako ve starém Řecku prohlížení, degustace a konzumování potravinářských výrobků v pevném i tekutém skupenství a nenucená zábava ve společnosti přátel. Zpočátku zaujala přednáška V. Blažka, který se vrátil ze zájezdu s Čedokem z Ganymeda. Předložil k ochutnávce vzorky tamních kroužkových červů VLADISŮ. Je jich několik variant: kmínoví, paprikoví, s petrželovou natí a s kari Vegetou. Ke vzorkům byla přiložena i kopí, jimiž Ganymeďané Vradysy loví. K. Tomek zase přinesl na sympozium 6 mimozemšťanů, jejichž těla připomínala hrušky šurpovky. Velký zájem byl mezi labužníky o jejich tykadla zakončená uzlinou (hrozinka v rumu).
       Největší ovace však (a jak jinak) sklidily ženy. Jedna Lraha servírovala jahodový dort lehce překrytý ježibabím rosolem červené barvy, střed dortu hlídala skvrnitá chobotnice umně vyvedená z mandlového těsta i s typickým zakřiveným zobákem. Druhá Lraha připravila optické orgie, když na obložených chlebíčcích dominovala potravinářskými barvami přizdobená modrá vajíčka a zelená majonéza (k četbě při sympoziu by se zřejmě hodila Lemova Sexploze - (pozn. redakce Int.)). Našli se však odvážlivci, kteří to zbaštili. Dále zaujali ještěrkové různých ostrých barev, upečeni z těsta odebraného z chystaného vánočního cukroví. Snad vyjde i nějaká dokumentární fotka labužníků, kterým vyčnívá z úst ocásek a zadní nohy ještěrků. Prostě něco jako Véčka v třebíčské úpravě. Své umělecké sklony potvrdila Iva, která upekla dort s realisticky podaným znakem sfk Třebíč. Pravé ovace však vzbudily její perníčky s portréty mimozemšťanů.
       Několik mužů přispělo ještě k hodokvasu buřty s cibulí a příměsí vlašského salátu smaragdové barvy. A když potom v pozdějších hodinách byla podávána mravenči vajíčka Brouka v mraveništi, dosáhly kulinářské orgie svého vrcholu. Zlé jazyky tvrdily, že jsou to burizony, tak nevím. A co kapaliny, ptáte se?
       No byly, byly. Láhve s obsahem nejrůznějších druhů se honosily okázalými nápisy jako INTERSTELAR RORCE TŘESK JUICE a podobně. Dále pak na lahvích vynikaly svérázné etikety s nadměrným počtem hvězdiček (místy až devíti). Je to prý neoficiální světový rekord.
       A tak v družné zábavě při poslechu discohudby a v občasném tanci uběhl večírek, který byl všemi hodnocen jako vydařený. Zbylo i dost času na debaty o scifistických problémech, na něž se na pravidelných schůzkách nedostalo. Ozvaly se i hlasy, aby se o našem setkání poslala zpráva do Interkomu, také i proto, že si myslíme, že podobné gastronomické radovánky ve sci-fi klubech asi nejsou běžné. A protože iniciativě se ani jinde něze nekladou, vyzýváme: zkuste si i u vás zorganizovat podobné simpozium!
- sfk Třesk -
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK