Logo rubriky
6/1986
  Fandom (další) (27)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1986

Oběžný dopis

Tento experiment je akcí literární sekce klubu Andromeda. Z účastníků je vytvořen uzavřený kruh, po kterém obíhá dopis skládající se z povídek a kritik. Každý účastník vloží do dopisu svou povídku /případně nějaký jiný zajímavý text/ a současně napíše kritiky na všechny povídky v dopise, případně reaguje i na ostatní kritiky. Když se k němu dopis po dalším oběhu vrátí, bude mít u své povídky kritiky všech účastníků. Povídku i s kritikami si nechá nebo ji do OD může dát ještě na jedno kolo, to v případě, že chce polemizovat s názory ostatních, a vloží další text.
       Součástí OD mohou být i ankety na nejrůznější otázky týkající se literatury, recenze na zajímavé knihy, příp. recenze na recenze atp.
       OD slouží a zatím se nám to osvědčuje k výměně názorů a zkušeností, podněcuje kritické zkoumání textů a učí hledat nedostatky a chyby, což je pochopitelně veledůležité při posuzování vlastních výtvorů.
       V současné době má OD 5 členů a jedno kolo trvá asi měsíc až měsíc a půl. Rádi mezi sebou uvítáme i zájemce z jiných klubů, stačí se informovat v Andromedě nebo napsat na adresu: Ing. Zdeněk Páv, Ke Kukačce 7, 312 05 Plzeň
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK