Logo rubriky
1/1987
  Fandom (další) (31)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1987

Anketa KLUB ROKU

Na poradě zástupců sfk v Březové nad Svitavou ve dnech 31.10. až 2.11. 1986 byla vyhlášena anketa, jejímž účelem bylo zjistit, který klub si podle názorů ostatních sfk zaslouží titul Klub roku. Všechny kluby byly vyzvány, aby podle svého názoru i vlastních kritérií určily ten klub, který se jim líbí. Nestačilo to však jenom prohlásit, ale aby nešlo o pouhou formalitu, musely svůj hlas podpořit cenou pro vítěze. Měly to být a také byly odměny scifistické provenience, knihy, obrazy, plakáty. Pouze za splnění této podmínky se hlas stal platným. Výsledek ankety byl vyhlášen na III. Miniconu v Praze.
       Ankety se zúčastnilo celkem 22 sfk, přitom podmínky splnilo pouze 16 sfk; jedná se o následující kluby: Otrokovice, Nyx, oSpectra, J.Vernea, 451 F, Castor, Malevil, Slan, Klon, Parsek, Futurum. Solaris, Villoidus, Andromeda, Čelákovice a Time Machine.
       Vítězem se stal sfk Malevil ziskem 8 hlasů. Po jednom hlasu ozískaly kluby 451 F, Stimm, Castor, Dudlaj, J. Vernea, Spectra, Ostrava a Futurum.
       Klubem roku 1986 se tedy stal sfk Malevil. Je to mladý, perfektně pracující „vesnický“ klub. Dokázal zorganizovat poradu zástupců sfk tak, že na ni dosud v dobrém vzpomínají. Hodnotou této porady byla pohoda. Organizátoři ankety blahopřejí Frantovi Moravcovi, jeho přátelům, celé jeho rodině i klubovým králíkům /všichni jmenovaní tvoří klub Malevil/ a věří, že toto ocenění je povzbudí do další činnosti.
       Pořadatele ankety také upřímně potěšil počet klubů, které byly kandidovány. Ukazuje to na skutečnost, že fandom již netvoří jeden či dva dobré kluby, ale že dobrých klubů je více a bude stále těžší vybrat ten nejlepší.
       Anketa Klub roku 1986 skončila, ale zahajujeme anketu Klub roku 1987, která bude vyhodnocena na IV. miniconu v Praze. Všech 67 sfk má šanci. Využijte ji!
E. Čierny, klub J. Vernea
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK