Logo rubriky
6/1987
  Fandom (další) (36)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1987

Ze života fandomu

Nový SFK v BB

       Vojna se nevyhnula ani Miloši Ščepkovi z Bratislavy. Aby nevyšel ze cviku založil sfk ve Vojenském gymnasiu SNP v Banské Bystrici.

ŠALDOVA DÝKA

Pro ty, co o ní ještě neslyšeli: Má podobu polotuhých desek, do nichž členové literární sekce „Desítky“ a další zájemci vkládají své povídky s tím, že se později z papíru za jejích poslední stranou dozví co si ostatní myslí o jejich (těch povídek) úrovni. Přitom přirozeně každý nejen vkládá, ale i hodnotí. Když se kruh uzavře a desky se k němu vrátí, přečte si nejen hodnocení své povídky, ale i hodnocení svého hodnocení od hodnoceného. Číst je ovšem třeba rychle, aby se při větším počtu účastníků desky nevraceli po roce. Nad tím bdí Inka Jelínková.
       Největší zdržení v poslední době vyvolal Slávek Švachouček. Vysvětloval ho takto: „Šaldovu dýku“ mi na Readerconu u Čápů, předal Veverka, s tím, že se od Jelínkové dozvím, komu ji mám předat. Já už byl z těch zvířat tak zblblý, že jsem si ji plet s Ježkovou“.
/odik/

Naše SF ve světě

V sobotu 19.9 proběhlo v pražském klubu Rubín natáčení části pořadu dánské televize o československé SF.
       Dánové přijeli s představou natočit dokumentární film s názvem Utopie a socialismus; těžko říci jak svou představu naplnili rozhovory s našimi profíky a dalšími umělci známými i v jejich zemi /Holub, Hrabal, Páral/ na Dobříši.
       V Rubínu natočili krátkou besedu vedenou Josefem Nesvadbou o vzniku SF hnutí u nás, jeho poslání, smyslu české specifice.
       Besedy se zúčastnili Ivan Adamovič, Petr Hanuš, Eva Hauserová, Inka Jelínková, Franta Mašek, Michaela a Zdeněk Rampasovi a Ivo Železný. Příkladnou aktivitu projevoval i Zdeněk Rampas nejmladší.
/odik/
       Interdrb
       metodickodezinformačněplebejicistický matroš K&K Šéfredaktor: kiLL, redakce: B. Pištour, CL, sr., F. Mravenec re akce grafické popravy: Felix. Zatím sazby i vazby. Vychází pravidelně, vždy k pohromám a živelným katastrofám. Neprošlo jazzykovou ani destilační dopravou. NEPRODEJNÉ (pouze re akce), CENA: jeden (1) chomout. Toto číslo se podává a vydává jako očkovací prostředek proti psince, obalečce olšové & bedrníku šedivému. Dokončeno L. P. 1987.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK