Logo rubriky
7/1987
  Úvodníky (další) (37)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1987

PRÁZDNINY ? jak pro koho

Prázdniny, alespoň pro ty školou povinné, začínají 1. června a končí 31. srpna (to jen pro ty, kteří to už zapomněli). Ti, kteří museli už skončit školní docházku (ať již z jakéhokoli důvodu) a byli životem donuceni začít „pracovat“, mají svoji dovolenou o něco kratší a o to intenzivnější.
       Pro většinu skutečných FANů se však prázdniny staly poslední a vlastně jedinou možností jak dohnat, to, co se nestihlo udělat od prázdnin minulých, a některým klubům pak prázdniny umožňují nejen zahálku, ale dávají i šanci pro pořádání setkaní - CONŮ, jejichž organizátoři stráví mnoho letních bezesných dní a nocí nad tvorbou pořadů i nad výběrem účastníků.
       Letošní „léto plné SF“ odstartoval vlastně už v červnu PARCON, kterého se, na rozdíl od let minulých, mohl zúčastnit každý, předznamenal „Letní Supersérii CONů“, jejichž účastníci jsou „nasazováni“ podle klubové, uzemní či sci-fistické příslušnosti - tedy podle v klubovém počítači vedeném žebříčku „oblíbenosti“.
       Nejprve to bylo „Setkání čtenářů a dopisovatelů SVĚTELNÝCH ROKŮ“ - READERCON'87 (10.-12.7.) i o němž se dočtete snad již příště.
       Dále to je akce, o které se můžete dočíst na následujících stránkách - PLCON'87 (31.7.-2.8.), jež ve svém názvu shrnuje hned tři, pro něj tak typické, znaky: že ho organizují plzeňáci, že se odehrává v plzeňské oblasti a že se tam neustále kecá a pomlouvají se osoby osobně nepřítomné (čemuž odpovídá místní slangové sloveso „plcat“) .
       Letošní „Supersérii“ zakončí, jako již tradičně, „III. stretnutie priateľov SF“ - TATRACON'87 (l3.-16.8.) ve Spišskéj Novej Vsi.
       Zatímco ale většina klubů a většina fanů aktivně využívá prázdninového času pro dohánění í pro předhánění skluzů (redakce INTERKOMu, redakce SF Villoidus, . a prý i Zdeněk RAMPAS.!!!), některé kluby a hlavně někteří jednotlivci místo činorodé práce ve prospěch SF tráví dny nezaslouženého volna stavbou fotokomory a koupelny a. (šéfredaktor INTERKOMu) nebo si někde v koutku „užívají“ a dohánějí všechno jiné, jen ne SF (celý LASER).
Ferda
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK