Logo rubriky
7/1987
  (37)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1987

Co v Poutníku nebylo

       Pod tímto názvem proběhl na Parconu '87 v Praze pořad klubu Julese Vernea. Jeho účelem bylo seznámit návštěvníky s činností našeho klubu. Pořad vypracoval a uváděl Václav Vlk, jemuž vydatně pomáhal Václav Vlk mladší.
       Pořad se kromě úvodního slova a hudby, jež spojovala jednotlivé body programu, soustředil na tři oblasti sci-fi, každou jinou, aby si všichni přišli na své.
       Předseda klubu M. Martan přečetl svůj překlad povídky Larry Nivena Válečnicí. Larry Miven patří mezi autory hard SF a naši příznivci jej znají z Poutníka č. 2.
       V. Vlk přečetl svou povídku Výlet na neděli o cestování časem. V klubu jsme přesvědčeni, že se jeho tvorba plně vyrovná lepšímu československému průměru literatury SF.
       Na závěr přečetl J. Kantůrek svůj překlad povídky Lin Carter a Sprague de Camp Věc v kryptě. Poprvé se tak veřejnost seznámila s pokračovateli díla R.E. Howarda, v jejichž dílech Conan žije dál, i když jeho tvůrce je už dávno mrtev.
       Povídky uvedené na Parconu dosud nebyly zveřejněny v našem zpravodaji, ale brzy budou. Tím chceme utěšit ty, kteří marně obléhali nacpanou místnost, v níž se tísnilo v horkém, těžko dýchatelném vzduchu asi 70 lidí. Tato poznámka je určena jako nenápadná výtka organizátorům Parconu a znamená: Proboha, do jaké „kuče“ jste nás to nacpali!
       Věříme, že organizátoři dalších Parconů vyjdou vstříc našim příznivcům, aby si nemuseli znovu kazit požitek z našeho pořadu ve ztížených bojových podmínkách.
E. Čierny
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK