Logo rubriky
4/1988
  SF soutěže (další) (45)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

Vyhlášení výsledků soutěže klubu Julese Vernea O Nejlepší fantasy

Soutěže o nejlepší fantasy pro rok 1987 se zúčastnilo 38 autorů se 63 povídkami. Vítězem se stala Vilma Kadlečková povídkou Tři z Akroné. Bude odměněna naší klubovou cenou - černým sloupem posetým rudými hřeby (cena je udělena na počest povídky R. E. Howarda Rudé hřeby, který bude otištěna ve zpravodaji Poutník-speciál 87).
       Blahopřejeme !

Porota soutěžícím.

Chceme všem účastníkům naší soutěže poděkovat a utěšit je tím, že když teď nevyhráli, nic není ztraceno. Vyhlašujeme druhé kolo soutěže O nejlepší fantasy, které má uzávěrku 1.12.1989. Každý soutěžící již proběhlého kola dostane Poutník č. 24 věnovaný této soutěži. Každému autorovi vracíme též jednu kopii jeho příspěvku, druhou si ponecháváme a budeme se snažit je zveřejnit v jiných klubových fanzinech. Samozřejmě se souhlasem autora.
       Pro tento rok vyhlašuje náš klub soutěž O nejlepší dobrodružnou sci-fi. Podle názorů některých členů našeho klubu mnoho scifistů kompenzuje zálibou ve fantasy hlad po nedostatkové dobrodružné fantastice. Podle nich je snazší - i z literárního hlediska - unést krásnou dívku ze sousedního kmene, případně ze středověkou technikou vybaveného knížectví, než ze saperkupogalaktické civilizace. Soutěž by měla ukázat, že dobrodružná, autentična hrdinů, ba i šermířských soubojů, lze dosáhnout i bez pomoci mágů a čarodějů.
       Protože v našem klubu se snažíme „pěstovat“ všechny druhy sci-fi a fantasy a jsme přesvědčeni, že dobrodružná fantastika i fantasy mohou přátelsky koexistovat, rozhodli jame se, že budeme každý rok soutěže střídat; jedem rok proběhne soutěž v dobrodružné fantastice bez kouzelníků, druhý rok očekáváme příběhy s prvky iracionálna, jak už to k fantasy patří.
       Věříme, že každý soutěžící, každý čtenář našeho zpravodaje i členové našeho klubu si takto najdou to, co jim nejvíce vyhovuje a co je jim nejbližší.
Za porotu i KJV E. Čierny
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK