Logo rubriky
6/1988
  Cony (další) (47)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

Ještě k Brightonu.

Jsem rád, že jsem si v Interkomu mohl přečíst informace o Conspiracy z pera přímých účastníků. Zatímco Adamovičova reportáž je skutečně výborná - myslím, že Ivan má velké předpoklady k novinářské práci -, v příspěvku J. Olši jsou určité nepřesnosti, kterých se Jarda snad pod tlakem velkých dojmů z Brightonu dopustil a které by se snad měly uvést na pravou míru. Takže bez průtahu rovnou k nim.
       l. B. Aldiss za román Nonstop žádného Huga nedostal.
       2. Románem Teplárna je zřejmě míněn Aldissův Hothouse* /Skleník/ - cenu Hugo však Aldiss dostal v roce 1962 za řadu krátkých literárních prací publikovaných pod tímto názvem.
       3. R. Silverberg měl ve své sbírce dva Hugy již před Conspiracy. Prvního dostal v roce 1956 za „nejlepšího nového autora SF“ a druhého v roce 1969 za novelu Nightwings /Noční křídla/. Nyní má tedy tři, z toho dva za novely /Gilgamesh in the Outbaek je totiž rovněž novela podle amerických zvyklostí rozsah 17 500 až 40 000 slov/.
       4. Dekalogie L. R. Hubbarda již loni vyšla celá. Celá dekalogie se jmenuje Mission Earth, nikoli její druhý díl, který byl nominován na Huga: ten se jmenuje Black Genesis. Pro úplnost uvádím názvy všech dílů dekalogie Mission Earths
       I The Invaders Plan
       II Black Genesis
       III The Enemy Within
       IV An Alien Affair
       V Fortine of Fear
       VI Death Quest
       VII Voyage of Vengeance
       VIII Disaster
       IX Villainy Victorious
       X The Doomed Planet
J. Smékal AF 167
       * pozn. J. O. pravděpodobně viděl obal polského vydání, takže zaměnil skleník s teplárnou, to je ovšem u méně zkušeného překladatele vcelku pochopitelné.
       V polštině je to Cieplarnia.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK