Logo rubriky
12/1988
  Fandom (další) (53)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

CODE UISF * Z0880830

posílán krátkou informaci o „vzniku“ nového (deset let starého) SF klubu, který sice tenkrát nebyl založen jako SF klub v dnešním slova smyslu, ale v podstatě jím od počátku byl (tak něco jako kosmický klub).
       Taky jsme chtěli vydávat časopis, psali jsme povídky (z nichž některé jsme vydali v minisbírce „Seznamte se, prosím“, ale byli jsme ještě malí a neměli jsme zřizovatele a tak jsme byli sani pro sebe“
       Pak jsme se stali členy Andromedy, no a teď máme znovu své vlastní plány...
       (i vydávání nějakého toho občasného fanzinu se dá nějak udělat i bez zřizovatele), a tak vychází na světlo světa: U.I.S.F.
       BEGIN:
       Z paralelního vesmíru se vynořuje SF klub UISF, který vznikl v čase ZO 78 12 11 jako neformální společenství v plzeňském planetáriu, kde se setkali zástupci mimozemských společností Union Galaktic a Pipifarina - Hal Dry a Haw Ran, kteří transformováni do lidské podoby plní na Zemi své průzkumné úkoly.
       Členové UISF se orientují jak na kosmickou fantastiku s tématikou vesmírných letů - Space operu či hard core (Union of InterSpace Flighte); zkrátka a dobře (ale skromně) - na zajímavou sci-fi (Union of Interesting Science Fiction).
       Klub UISF podniká mnoho zajímavých akcí, jako třeba k 10. výročí v r. 79 zopakované přistání na Měsíci v historicky věrné kopii Apolla 11, účast na slavnostech letního slunovratu v Kounově, aktivní účast na astronomických expedicích 77 až 88 atd.
       UISF též spolupracuje s rokycanským Kosmickým klubem vedeným Bolidem Brejchou a s plzeňským klanem Andromeda, pro který např. vyrábí fungující exempláře Stříbřitělesklých halmochronu.
       UISF není rozděleno do žádných sekci, jeho vnitřní struktura je téměř amorfní - každý dělá, co ho právě zajímá. V současné době je to třeba mimo jiné oblast SF hudby, ve které bychom rádi spolupracovali s ostatními kluby.
Za SF klub UISF
       Haw Ran Petr Jindra Mohylová 59, 312 12 Plzeň
       END;
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK