Logo rubriky
5/1989
  Fandom (další) (62)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1989

Pět let fandomu na Moravě

6. prosince loňského roku tomu bylo pět let, co vznikl první SF klub na Moravě. 6. prosince 1963 v kulturním domě na Šelepovce byla oficiálně pod patronací OKVS Brno 5 zahájena činnost řádného SF klubu, pro který byl později zvolen název „NYX“. Počátky existence klubu musíme hledat o půl roku dříve, na PARCONU 83, kde se můj bratr setkal a seznámil s několika brněnskými fany, Po návratu do Brna vznikl „protoklub“, který se scházel v DPM na oddělení Techniky a hledal zřizovatele. Až jsme našli OKVS, která byla ochotna se nás ujmout a tato spolupráce trvá dodnes. Po nějaké době vykrystalizovala náplň činnosti klubu - Jsme tichý debatní klub, jen jednou za rok se vzburcujeme a za vydatné pomoci ostatních brněnských klubů zorganizujeme DRACON.
       Ale jak se říká „Tichá voda břehy mele“, z našeho středu vyrostl spisovatel Franta Novotný, kterému loni vyšla sbírka povídek „Nešťastné přistání“.
       Výročí jsme oslavili trochu opožděně, neboť 6.12. byly v plném proudu přípravy na Dracon a já si v tom shonu, což je ostuda, ani nevzpomněl. Takže až 28.ledna jsme se sešli v Jundrově, na loděnici VÚV, abychom si společně připomenuli začátky klubu. Na programu bylo mimo jiné i promítání videa, shlédli jsme tři filmy z oblasti Fantasy. Bylo to příjemně strávené odpoledne, které bylo navíc zpříjemněno pohoštěním, připraveným našimi dámami.
       Když už jsme u těch výročí, letos budeme v Brně slavit ještě jedno pětileté výročí. Letos se uskuteční Již 5. DRACON, který doufám, že Vás, stálé návštěvníky, opět nezklame.
Pavel Mikuláštík NYX
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK