Logo rubriky
6/1989
  Fandom (další) (63)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
  Interkom 6/1989  
Všechna práva © Interkom 1984 - 1989

Komu Ludvíka?

Na podzimní poradě českých sf klubů ve Mšeci se mimo jiné dohodlo, že cena LUDVÍK / ve fanovském slangu Mlok za zásluhy/ bude nadále udělována za zásluhy o fandom a volební kampaň proběhne na stránkách Interkomu. Zatím však bylo kampaňováno pouze pro jednoho kandidáta, Pavla Kosatíka. Při vší úctě k němu však nelze než konstatovat, že volby s jediným kandidátem jsou jaksi bezzubé. Proto se ct. fandomu předkládá k laskavé úvaze kandidát další:
       KLUB JULIA VERNA
       Činnost tohoto klubu vyznívá ve prospěch celého fandomu. Není zjištěno, že by některý z členů nebo klub jako celek odmítl pomoc či spolupráci jinému fanovi, klubu či fanzinu.
       Významná je ediční činnost KJV. Na stranách fanzinu Poutník se fandom seznamuje nejen s povídkami, ale ve formě recenzí s ukázkami či digestů i s romány. V živé paměti je Asimovova epopej Nadace či Andersonovi Kosmičtí křižáci v překladu a úpravě M. Martana. Nedoceněna je i tichá, nenápadná aktivita P. Noska při tvorbě různých parádních tisků. I conanovské překlady J. Kantůrka již pronikly do obecného povědomí, jakož i humoristické povídky či ostré články V. Vlka, či vědecké, leč srozumitelné statě P. Brodského. S překlady a články J. Pavlíka se setkáváme prakticky všude.
       Setkáváme se s ní prakticky všude. To lze říci o činnosti celého klubu. Zanechává stopu v životě celého fandomu a bez KJV by fandom nebyl tím, čím je. CENU LUDVIK KJV !
       VOLTE - KJV - VOLTE KVALITU
-Zsa Zsa -
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK