Logo rubriky
89/1912.txt
  (69)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
  Interkom 12/1989  
Všechna práva © Interkom 1984 - 1989

ERRATA

V posledních měsících se na stránkách Zápisníku začal poměrně často objevovat také cyberpunk, nejprve v podobě povídek Jana Poláčka a v čísle 14 také originální americký. Povídka Kartograf velkoměsta Felixe C. Gotschalka je podle mého názoru jednou z lepších ukázek současného stavu tohoto „podžánru“ sci-fi, proto bylo velmi vhodné představit ji také našim čtenářům. Bohužel ale to, co cyberpunkoví autoři někdy píší přece jen stále není náš dobrý český papír schopen unést... a proto dvě nejlepší pasáže z povídky prostě „vypadly“. Právě proto pro ty z vás, kteří mají cyberpunk rádi, uvádím doplňky:
       s. 55. 2. odstavec, ř. 26 je: a objali se, ..
       má být: a objali se rozkrok na rozkrok, touch by touch, skin by skin. Jejich genitální zóny se přiblížily, spojili se, a zacvakly do sebe a oba při tomto heterosexuálním uvítacím rituálu dosáhli rozkoše nejvyšší.
       tamtéž, ř. 60
       je: Mozartův koncert byl bez klimatického finále, ale jeho celková nálada zesilovala parasympatickou činnost až do hutného vrcholu a křeče trvaly přesně třicet osm celých, dvacet sedm setin sekundy.
       má být: Mozartův koncert byl bez klimatického finále, ale jeho celková nálada zesilovala parasympatickou činnost až do hutného pyrogenního orgasmu, a extatické křeče trvaly přesně třicet osm celých, dvacet sedm setin sekundy.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK