Logo rubriky
13/1989
  Cony (další) (70)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1989

Konec dětství

Parcon 89 v Olomouci se nesporně vydařil. Líbilo se mi pár věcí, ve kterých by se mělo rozhodně pokračovat. Například systém hlavního bloku programu a vedlejšího bloku vznikajícího zdánlivě spontánně, ale nikoliv neřízeně. Pochopitelně, nedalo se stihnout všechno, co bylo zajímavé, ale tak je tomu na všech Parconech. Osobně jsem si připadala jako přeborník v nestíhání, když jsem vzhledem ke zpoždění vlaku nestihla ani svůj společný pořad s Evou Hauserovou. Sice jsem netušila, že mám nějaký pořad mít, ale to by mi nevadilo. To zpoždění mi vadilo víc, ale pokusíme se s Evou realizovat to na některém jiném conu.
       Další, co se mi líbilo, byl sobotní večer. Předaly se ceny - oceněným gratulujeme - vypukl večer formálně označený jako diskotéka, ve skutečnosti ve stylu „ring volný“. Moc bych se přimlouvala, aby se stal tradicí na všech vícedenních conech. Ale proč „Konec dětství"?
       Navazuji tím na vystoupení Ondřeje Neffa, který shrnul v poslední době probíhající fandomové diskuse a úroveň prací v Ceně Karla Čapka. Ostatně, i jiné diskuse a besedy se nesly ve stejném duchu: Vzniklo něco, co stojí za to, a vy, kteří jste to vytvořili, za to také nesete odpovědnost Autoři z fandomu, které pro sebe získávají různá nakladatelství, ba co dím, sočí na sebe, když o ně přijdou. Návrh Ondřeje Neffa na revizi pojetí Parcoránu a na revizi pojetí CKČ. Kuloárové diskuse o pojetí tvorby, pojetí kritiky - hergot! já mám v poslední větě čtyřikrát slovo „pojetí“ -fuj!
       To všechno naprosto neznamená, že si přestaneme hrát, například hra na demonstraci, která vznikla a byla hrána o sobotním vederu, byla neobyčejně zábavná a skoro bych si přála, aby se hrála na conech častěji, ale současně si musíme uvědomovat dospělost a odpovědnost fandomu. Každý sám za sebe, i za ty druhé. Moc by se mi líbilo, kdybychom cítili jistou odpovědnost i za názorové odpůrce.
Mme de fan CB
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK