Logo rubriky
14/1989
  Fandom (další) (71)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1989

Třesk v pionýrském táboře.

Začalo to na jedné (tuším květnové) schůzce SFK TŘESK. To pedagog s emeritní předseda klubu K. Tomek oslovil plénum: „V červenci povedu pionýrský tábor, co abychom tam pro děcka něco udělali?“ Spokojil se souhlasným mručením a slibem, že se něco vymyslí.
       Nezůstalo však jen u slibů. V pátek 7. července vyrazila skupinka devíti třebíčských fanů-členů TŘESKU ve třech autech, naplněných kromě osob i technikou, směrem na pionýrský tábor v Podheralticích, aby infikovala svěží dětské dušičky scifistickým mikrobem.
       Po příjezdu do tábora za účinné pomoci K. Tomka s jeho manželky-t.č. hospodářky tábora, byl zorganizován scifistický čtyřboj. Namátkou uvádím: skoky v pytli přes území ohrožované lidožravými housenkami, hod létajícím talířem na cíl a zlatý hřeb - střelbu z automatické laser-pneumatické pušky na siluetu mimozemské příšery.
       Následovala prohlídka fanzinů a hlavně horečné listování v kreslených seriálech. Aby je neumastily, dostaly děti výjimečně večeři až potom. Mezitím Franta Pleskač na improvizované vratké konstrukci sestavené ponejvíc z přepravek na zeleninu a z bedniček od ovoce ukotvil televizor a mohlo začít video.
       Indiána Jones upoutal pozornost dětí (mimořádně přes večerku) i dospělých. Z tábora jsme odjížděli už za šera, ale přesto někteří z našich členů nelitovali dalšího půldne volného času a se stejným programem navštívili příští týden další pionýrský tábor v Budíkovicích.
       Myslím, že to nebyl spatný nápad a dnešní scifi sté v SFK TŘESK mají, aspoň podle zájmu pionýrů soudě, o nástupce postaráno.
V. Blažek - TŘESK.
       Právě vyšlo: P. K. Dick Muž na vysokém zámku.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK