Logo rubriky
14/1989
  Feministické okénko (další) (71)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1989

Ženská otázka

bude s konečnou platností vyřešena na MINICONU, 18. listopadu 89 v Praze. Nenechte si to tedy ujít! A kdo bude odpovědným řešitelem? Osoba nejpovolanější - Carola Biedermannová, která ve svém křehkém organismu ztělesňuje ženský šarm, eleganci, duchaplnost a výmluvnost!
       Promiň, Carolo, že ti dělám takovou barnumskou reklamu, ale chci, aby všichni o té feministické besedě věděli a aby se potenciální oponenti (tj. všichni mužští) na to řádně duševně připravili (neboť, jak praví Axe, muži myslí, reagují a mluví velice pomalu, čímž působí na nás ženy dojmem méně bystré mysli - co vy na to, pánové?).
       Představujeme si to s Carolou asi takhle: ona vám barvitě popíše životní realitu a pocity dnešní ženy, která, ač emancipována a pracovně výkonná, přeci jen zůstala křehkou a romantickou bytostí, které touží po ochranitelské mužské náruči... ach jo! Bylo by to pěkné, ale... Zkrátka poví vám upřímně, pánové, proč většinou neodpovídáte ideální představě muže jejích snů.
       Načež já rozvinu své transparenty a vytýčím své teze (proboha, v listopadu snad už nebudou na trhu shnilá rajčata!) a promluvím z pozice žen, které už ani ve snu nenapadne požadovat od mužů rytířskost, sílu a odvahu, jakož ani od žen půvab, poddajnost a něhu. Promluvím za ženy samostatné, naprosto neromantické, zkrátka, tak jste si nás vychovali a tady to máte.
       Myslíte, že se zase nic nevyřeší? Ale ano, ale ano. Naše vycvičené, životem tvrdě proprané mozky odvedly kus práce, a vytvořily futurologický model úplného zrušení... Ale nechte se překvapit. Přijďte a uvidíte!
EH
SFK R.U.R. dokončil distribuce II. dílu Olšový Bibliografie povídek v čs. -fanzinech. Prosíme, aby ten, kdo dostal I. díl, a II. dosud nikoli, urgoval jeho zasláni na adrese V. Veverky (nedostatky v distribučním systému typu „nikdo za to nezodpovídá“).
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK