Logo rubriky
3-4/1990
  (76)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1990

Vážené fanynky a fanové,

Vy, kteří jste sce zúčastnili na Draconu 89, jste měli možnost přečíst RKS Speciál vydávaný všem příchozím u vchodu.
       Jistě Vás zaujaly tři příspěvky, kterými byl RKS-S obohacen. Pojednání o dracích na jižní Moravě, Úvod do drakologie a článek o ojedinělém třítělém drakovi v okolí Šaratic.
       Chtěli bychom doplnit naše sbírky o další objevy draků na celém našem území, nejenom na Moravě, a proto se obracíme na všechny, kteří by mohli přispět svou troškou do mlýna.
       S Vaší pomocí bychom získali ucelenou představu o působení draků v Českých zemích v minulosti i současnosti.
       Ve svém ojedinělém archívu vlastníme například takový unikát, jako je snímek pomocníka kombajnéra K.J., který, ukazuje ukazováčkem do míst, kde před dvěma roky byl nalezen otisk dračí tlapy. Bohužel samotný otisk byl zničen, při poslední leči místními honci, kteří tuto stopu považovali za trus vzrostlého slůněte a jeden z nich si ji nabral do igelitového sáčku, prý do květináče ke kytičkám!
       Máme za to, že existují podobné archiválie, které by mohly časem dojít úhony. Proto je chceme soustředit na jedno místo, vytřídit je a popsat. Vaše příspěvky do naší sbírky!
       S dalšími unikáty, které tímto způsobem získáme, Vás čas od času seznámíme v některém speciálu. Příspěvky lze posílat na adresu
       DRDr. Stanislav Filip Gottwaldova 350
       798 41 Kostelec na Hané.
       (VÚD - katedra parientální) Stanislav Filip
       sfk „IF“ BRNO
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK