Logo rubriky
6/1990
  Fandom (další) (78)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1990

OBNOVENÍ SFK „10“, aneb Volte desítku

       1. SFK „10“ má 10 členů, jde tedy o esoterický, elitgentský spolek.
       2. Zájemce o členství předloží nějaký svůj nekonvenční výtvor, literární, výtvarný, filozofický nebo jiný. Může též ztropit skandál, uspořádat happening nebo založit nějaký nový směr (čehokoli).
        3. SFK „10“ má vřelý, bratrský a družební vztah k IBM (International Biopunk Movement), ke Koordinační komisi, Rampasovi, Parcorán klubu a k tradicím vůbec, jakož i k veškerým ekologickým a feministickým hnutím.
       4. Odmítnutý zájemce o členství (jehož výtvor nebyl dost vytříbený nebo mající smůlu v tom, že počet deseti je obsazen) se stává čekatelem. Tím může být neomezeně dlouho.
       5. Členové SFK „10“ mají právo prokazovat se legitimací, kterou si sami najdou (nejlépe legitimaci nějaké zaniklé organizace).
       6. Čekatelé nemají právo prokazovat se legitimaci.
       7. Členství zaniká přirozeným odumřením zájmu, odumřením člena nebo ohlášením ztráty legitimace (neohlášená ztráta členství neruší, neboť držení legitimace není povinné ).
       8. Činnost SFK „10“ organizuje Uzurpátor (Uzurpátorka). Uzurpátor(ka) jmenuje sám (sama) sebe na dobu, po kterou hodlá uzurpovat. On (ona) rozhoduje o přijetí čekatelů za členy a o zániku členství.
       9. SFK „10“ se bude scházet jednou měsíčně od září 1990 na elitgentském večírku a jednou měsíčně podle dohody v R.U.R. na diskusním a literárním klubu (zde se členové dovědí vše podstatné o kulturním i nekulturním vývoji SF hnutí i okolí, drby apod., též besedy s hosty, literární hry, návštěvy hostince, oslavy).
       l0.Orgánem SFK „10“ je Šaldova dýka, ale vliv klubu se plíživě uplatňuje i v jiných scifistických i nescifistických tiskovinách (výhradně na základě protekce a osobních kontaktů).
Uzurpátorka Eva Hauserová, M.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK