Logo rubriky
12/1990
  Fandom (další) (84)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1990

Buďme kosmopolitní !

Na Draconu, když se besedovalo o Ikarii, mě kdosi žádal o uveřejnění adres západních sci-fi klubů. Vysvětlovala jsem, že v západních zemích nejsou ani tak kluby, jako silné fanouškovské osobnosti, které si vydávají své fanziny a pro případ conu si vytvoří kolem sebe jakýsi štáb. Pokud napíšete na adresu nějakého fanzinu, obdržíte přátelskou nabídku, že když pošlete několik desítek dolarů (suma se liší) ročně, budete fanzin pravidelně dostávat. Jinak jednotlivé číslo fanzinu lze získat za příspěvek - za dopis či článek, který vám otisknou, asi i za obrázek.
       Adresy těchto fanzinů se mi zdálo neúčelné otiskovat v Ikarii neb masový čtenář - konzument by je těžko využil. Avšak v Interkomu, řekla jsem si, by se objevit mohly, protože mezi aktivními fany se najdou lidé, kteří to možná využijí. Západní fanové jsou v každém případě velmi přátelští, na
       dšení, každý příspěvek velmi ocení, zvlášť když je z exotické země jako ČSFR - dokonce je možné, že budou ochotni prostě vyměňovat svůj fanzin za váš, který jim budete posílat, i když v něm nebudou rozumět ani slovu. Tím si však nejsem jistá -zkuste to domluvit sami!
       A teď ty adresy:
       FOSFAX c/o FOSFA, Post Office Box 37281, Louisville, Kentucky, 40233-7281 USA (vydává fan jménem Timothy Lane)
       TAND, Mark Manning, 1400e Mercer 19 Seattle, WA98112 USA(klasickýcyklostylovaný fanzin plný těžko srozumitelné americké fanovské legrace)
       ANWIL, Charlotte Proctor, 8325 7th Ave.So., Birmingham, AL 35206 USA (vychází dnes již málokdy, jinak Charlotte si dlouhá léta psala s Láďou Peškou a Zdeňkem Rampasem a ve svém fanzinu záměrně pěstuje zahraniční exoty)
       CRITICAL Wave, Martin Tudor, 845 Alum Rock Road, Ward End, Birmingkam, UK B8 2A6, Great Britain (to vlastně není fanzin, vydává to britská asociace SF nebo kdo, lze tam posílat zprávy, recenze apod., například mně otiskli reportáž o Parconu 90)
hu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK