Logo rubriky
8/1991
  Cony (další) (90)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1991

Mistrovství fandomu v Plkání - PLCON 91

       DUDLAJ (AnPr) O začátek letočního mistrovství fandomu v plkání - poněkud předčasný - se postarala časoprostorová díra na mostě v Čižicích. Mladý nezkušený pilot přistál se svým časostrojem už o týden dřív. Poté, co odkejval zpátky a vrátil se již ve správném čase, mohlo zápolení začít. Ale kluby by si měly prověřit znalosti svých členů v řízení časových strojů, a nesvěřovat cenný majetek nezkušeným jednotlivcům.
       Mezi prvními - v řádném termínu - dorazili přátelé z Teplic vedeni nestárnoucím Frantou Hlousem. Pro příští roky pro ně Akčildej připravuje zkvalitnění ovzduší tak, aby přechod pro ně již nebyl tak náročný a mohli zkrátit aklimatizaci na nejkratší dobu.
       Další a další příchozí se hned po zaplacení vstupních poplatků zapojovali plynule do plkání, které v první den pokračovalo i v nově otevřeném restauračním zařízení v nedalekých Předenicích až do sobotního rána.
       Druhý den brzy po snídani (cca v 15.00 hod) započalo tradiční sportovní klání. Letos (jako ostatně každý rok) o hodnotné ceny. Osm tříčlenných družstev si mohlo vyzkoušet pohyblivost a techniku stravování trifidů, bezpečné svangování i pocity Martina Daneše v boji proti bytostem z vesmíru, a samozřejmě nezbytnou literární soutěž. Hlavně díky ní zvítězili v sportovní části ostřílení matadoři z Prahy Bronec, Kejval, Pavlík. Avšak ani oni se nevyhnuli nesprávným odpovědím na jednoduché otázky. Žádné družstvo však nedokázalo odpovědět na otázku, kde vystupují Terézie Mrzílková, Jaroslav Švagr a Karel Křeček! Víte to vy???
       Na druhém místě se umístilo teplické družstvo Konečný, Kubeš, Brandner vzorně kaučované Fr. Hlousem a třetí byla mužská část rodiny Pilchů. Vynikající čtvrté místo obsadilo dámské družstvo Hemzálková, Lahovská, Pilchová, což určitě potěší naše milé feministky E.H. a C.B.
       Počasí se vydařilo - jako každý rok - a vítěz mistrovství opět nebyl vyhlášen - jako každý rok!!
       Avšak podle průběhu lze tvrdit, že ani v dalších ročnících se tak nestane, protože plkací špička se ve fandoůmu neobyčejně rozšířila a zkvalitnila.
       A tak se všech zhruba 40 účastníků, mezi nimiž nechyběli ani nejmladší zástupci rodin Jirkovských, Pagiho a Rampasů, rozcházelo v neděli domů, těšíc se na příští ročník.
(dar)
       P.S. Pokud byl někdo ve dnech 19.-20.7.1991 zachvácen prudkou škytavkou, ať to, prosím, nedává do souvislosti s Plkonem 91. O všech nepřítomných, kromě Pražáka, se mluvilo jen slušně!!!
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK