Logo rubriky
8/1991
  (90)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1991

CHCETE PODPOŘIT WORLDCON 1995 V EVROPĚ?

       
       Jedinečná příležitost: po pěti letech máme šanci mít Worldcon opět v Evropě a podívat se tam ve větším počtu.
       Kde?
       V GLASGOW!
       Skotsko je turisticky velmi přitažlivá země (hory, ovce, romantika, středověké hrady, kde stále někoho popravovali, Lochneska atd.), takže můžete tento worldcon spojit i s dovolenou. Navíc je šance, že se biddingem Glasgowa dají zlákat i Američani.
       Anglický fandom nutně potřebuje i podporu nás Čechoslováků!!!
       
       Co pro tuto dobrou věc můžete udělat:
       
       1.HLASOVAT.
       Fanové či kluby, kteří chtějí odevzdat svůj hlas pro Glasgow 95, musí postupovat takto:
       A) zaplatit si „supporting membership“ worldconu 1992 (v Orlandu na Floridě), což znamená, že tam nemusí jet, ale dostanou veškeré materiály a nabudou hlasovacího práva (supporting membership stojí asi 20 dolarů).
       B) zaplatit dalších asi 30 dolarů a s nimi odevzdat hlas (což stačí učinit v létě 1992; v Orlandu se pak rozhodne, kde worldcon 95 opravdu bude).
       C) Z čehož plyne, že celá legrace přijde asi na padesát dolarů; v tomto ohledu se nám nepodařilo získat žádné slevy. Pokud by nějaký majetný SFK nebo jedinec (Olšo!) mohl obětovat 50 $, bylo by to skvělé a získal by nehynoucí slávu. Adresu organizátorů worldconu 92 sdělím v září, až ji budu mít.
       2. VYJÁDŘIT PODPORU FORMOU ZVANOU „PRESUPPORTING“, neboli předběžně.
       Znamená to, že by britští fanové mohli napsat do svých fanzinů a oběžníků, že tolik a tolik fanů a klubů z ČSFR podporuje Glasgow 95, případně by uvedli i jejich jména. To by mělo (podle Bridget Wilkinson) obrovský morální dopad na světové fanstvo, které by pochopilo, že worldcon opravdu musí být v Glasgow. Když bude po nás ticho po pěšině, všichni si řeknou, že je nám to jedno, a vykašlou se na nás i v jiných ohledech.
       
       Takže, jak si počínat:
       A) Rozhodnete se obětovat 50 Kčs na tento bohulibý účel (složíte se v klubu, vyžebráte je na veřejném prostranství nebo si jednou výjimečně nekoupíte flašku, cigarety či Playboye).
       B) oznámíte to Zdeňkovi Rampasovi na adresu Interkomu a on vám obratem pošle složenku vyplněnou ve všech důležitých okýnkách, abyste se nemuseli hádat na poště u přepážky. Můžete zaplatit i víc hlasů, v tom případě napište do „zprávy pro adresáta“, za koho platíte.
       C) půjdete na poštu a odešlete to. Měli byste to všechno udělat do 15.11.91!!
       
       Vaše hlasy budou doručeny do Anglie, zatímco peníze zůstanou v Československu a budou sloužit k dalšímu šíření myšlenky worldconu v Glasgow a k podpoře chudých západních fanů, kteří se sem vydají (oni totiž Angličani chtějí jako presupporting 5 liber, tedy 250 Kčs, což se nám zdálo moc, ale na druhé straně říkají, že peníze můžou zůstat tady v Československu na bohulibé účely. Takže jsme se rozhodli pro Kčs 50, což je morálně správné, neboť reálně je to tolik jako pro Brity těch 5 liber).
       
       3.NAPSAT PLYNNOU ANGLIČTINOU (RUŠTINOU) DOPIS PŘÍMO BRIDGET WILKINSON.
       Dopis, ve kterém vylíčíte květnatě a bombasticky, jak moc chcete worldcon v Evropě. Ona to pak použije v některém fanzinu či letáku. To vás bude stát jen 5 Kčs na známku.
       Tady je adresa Bridget:
       Miss B.J.Wilkinson
       17 Mimosa
       29 Avenue Road
       Tottenham N15 5JF
       London
       United Kingdom
       
       A zde její telefon:
081 - 802-1739
hau
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK