Logo rubriky
9/1991
  Fanziny a časopisy (další) (91)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1991

O Stříbřitě lesklý Halmochron

       Neodvažuji se tohle povídání nazvat NOVÝ Halmochron, protože všelikých nablblých Nových Pravd Předevčírem máme kolem sebe habaděj a bohužel se jedná zhusta právě jen o tu změnu názvu. Nicméně musím bohužel konstatovat, že soutěž o SLH se svým způsobem přežila.
       Vzpomínám dodnes na poslední čí předposlední předpřevratovou Rouru, do které jsem vlastně nedošel, neb jsem skončil s J.N.H. Kaprálem a dalšími vedle na pivu. Jako vždy se vedly moudré řeči a jelikož doba byla těhotná, jak pravil Pavel Kosatík, a my jako bychom cítili blízký Velký Třesk jsme řešili alternativní české dějiny. Kde se stala ta chyba ? V únoru ? V srpnu ? Za Husitů ? Na Moravském Poli nebo už na Řípu ? Kam zajet strojem času a změnit dějiny tak,aby člověk každé ráno nemusel vzteky muchlat noviny ?
       Přenesl jsem tuhle diskusi do Andromedy nakonec jsme se rozhodli změnit naší soutěž na dlouhodobě vypsanou literární cenu. Stříbřitělesklý Halmochron tedy napříště dostane ten, kdo ve svém díle o jakémkoli rozsahu nalezne onen uzlový bod dějin, ať už jej pak rozetne nebo libovolně zašmodrchá.
       První vyhodnocení bychom rádi udělali na podzim roku 1992, kdy Andromeda bude slavit deset let své existence, ale abychom autorům poskytli dostatek času, vyhlašujeme téma už nyní. Abyste stihli první kolo, zašlete svá díla do 17.září 1992 na známou adresu:
       
       Ing. Karel Jedlička,
Nepomucká 15,
317 04 PLZEŇ
-akč-
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK