Logo rubriky
1-2/1992
  (96)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1992

Druhé kolo literárního WORKSHOPU

       Důležité oznámení pro autory, kteří chtějí analyzovat svoji tvorbu, případně zvýšit naději na otištění svých prací v časopisech a antologiích!
       
       Časopisy Ikarie a AF 167 ve spolupráci se SF klubem NYX vypisují nepřetržitý čili permanentní běh československého literárního workshopu pro nové spisovatele science fiction a příbuzných žánrů.
       Zaslané povídky, které neopomeňte opatřit přesnou adresou odesilatele, neboť jsou současně přihláškou, budou průběžně hodnoceny ve třech okruzích: brněnským fandomem, přihlášenými autory navzájem a především kritiky brněnských a pražských redakcí. Posláním SF WORKSHOPU je přivést autora na základě řady objektivních názorů a hodnocení k ideálnímu tvaru jeho práce, nikoli k diskvalifikaci z řad spisovatelů!
       Bez omezení jakýmkoli termínem mohou všichni autoři, ať začínající nebo protřelí, kteří mají zájem o kritické rozbory a polemiku a jsou zvědaví na názor profesionálů i amatérů, zasílat původní a dosud nepublikované prózy psané strojem nebo tiskárnou počítače na adresu SF WORKSHOPU! Avšak pozor! Dodržujte pravidla! Úprava pro tisk čili 1 normostrana je tvořena 60 úhozy na 1 řádek při počtu 30 řádek na stránku. Pište ob řádek a pouze po jedné straně archu - pokud to vaše tiskárny nesvedou, zkroťte je! Každý odstavec oddělte od levého okraje 5 úhozy. Používejte nevyšeptalé barvicí pásky. A především, než svůj rukopis rozmnožíte na 3 kopie, jichž je zapotřebí pro souběh všech tří okruhů, přečtěte si po sobě pečlivě všechno, co jste napsali! Ani náhodou nadávejte zbraň do rukou svým konkurentům! Nejlepší může být jen jeden!
       Základní poplatek za přihlášku do SF WORKSHOPU činí 18,- Kčs (poštovné a administrativní náklady) plus 5,- Kčs za každou (i načatou) normostranu. Jakmile odešlete povídku, obratem obdržíte složenku a další materiály. Rozsah vašich próz je omezen pouze vaší solventností, avšak pamatujte si, že časopisy potřebují především krátké povídky (6-8 stran)! SF WORKSHOP je pochopitelně otevřen i novelám nad 17 500 slov a románům nad 40 000 slov, kratší věci se vám však budou mnohem lépe přepracovávat, uznáte-li na základě posudků, že toho mají zapotřebí. Zapište si za uši: KONKURENCE JE OBROVSKÁ A OBSTOJÍ JEN TI NEJLEPŠÍ!
       Účast ve WORKSHOPU vás bude kromě jiného opravňovat k účasti na LITERÁRNÍM VÍKENDU, na němž dojde k tvůrčímu setkání s profesionálními kolegy a redaktory obou časopisů. Vaše nejlepší literární práce budou pochopitelně uveřejněny v časopisech IKARIE a AF 167. Proto neváhejte! Veškerá tíha budoucnosti české SF literatury spočívá na vás! Ať nezahálí ani jeden psací stroj!
       Kontakt:
       SF WORKSHOP, Dobrovského 38,
612 00 Brno.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK