Logo rubriky
4/1992
  Dopisy čtenářů (další) (98)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1992

Čtenáři nám píší

Ještě jednou k Parconu 92

       Parcon 91. Pátek večer, 22.00. Mělo být rozhodnuto o Parconu 92. Marně jsme bušili na aulu, pořadatelé nás uklidnili, že se to nekoná. A ráno šok. Šéf teplického Arrakisu pracuje na protestním pamfletu proti zčásti utajené poradě, kde schválili Parcon v SRN. Část severočeských klubů opouští v sobotu večer nepříliš vydařenou party a dávají dohromady TRUCCON, o němž doufají, že se stane PARCONEM. Místem konání je určen Chomutov, neboť má v centru v okruhu 100 metrů velkou ubytovací kapacitu, divadlo, kino, bazén a další blaho. Nevýhodou je malý počet členů chomutovského SFK a také to, že dosud con jako takový nepořádali. Ostatní severočeské kluby přislíbily pomoc lidmi i technikou. Určitě pro většinu fanů lepší, jak SRN. Uvážíme-li, že nejvíce SF klubů je v Praze a pak v severních Čechách, je to dobré i z hlediska dopravy.
       Byli jsme rádi, že to vzali fani z Ostravy, jsou lepší a držíme jim palce. Rád bych fandom upozornil, že taková akce představuje výdaje cca 100 000 peněz a pokud je počet účastníků pod 500 osob, je akce buď ztrátová anebo drahá pro účastníky. To konstatuji ze dvou důvodů: za prvé aby se na Parcon 92 přihlásilo včas a dost lidí, a za druhé nápad, aby se Chomutově konal nejdříve malý con, je špatný, jelikož by nejspíš přijelo málo lidí, a při špatném odhadu by nastaly problémy. Ukázkou byl VIDEOCON v Litoměřicích, kde se sjely 2 kluby s místními - 15 lidí a přitom to byl dobrý con. Závěrem bych chtěl říci o Parconu 91, že tím, že jsem se nedostal na programy, co mě zajímaly a na videu nic nového, konečně jsem si pořádně poklábosil s fany, žůžo labůžo, zvláště s trekies.
VéGé diktátor Daneliánska
ČB 13.2.1991
       Vážený prezidente!
       Dobrá věc se podařila! Co se nepovedlo mně, to dotáhli gymnazisti. Ještě loni jsem se pokoušel založit v ČB SF klub, neboť žádný řádný zde neexistoval (pouze jakási odnož na VŠZ, ale o jejich práci nikomu nebylo nic známo).
       Dotáhl jsem to asi tak, že mi dvakrát přišli 2, slovy dva lidé, přičemž ten jeden 2x a ze staré známosti, přičemž se SF nemá absolutně nic společného (!). Po Novém roce jsem tedy poněkud zapškl. Nevadil mi ani tak malý počet, jako spíš neochota pracujících lidí sdružit se u toho, co je zajímá... Psal jsem o radu též Evě H., která se dost podivovala zdejší mrtvé scifistické pustině.
       Minulý týden ve středu mě navštívil Láďa Černý, gymnazista JG, že hledá jakéhosi Fošenbauera, který se pokoušel založit klub. A že jeho adresu dostal u J.Taubera (soukromý antikvář). Že má pár kluků, co by taky...
       Vykvikl jsem jako podsvinče radostí, že se našli lidé, co je zajímá něco jiného, než šmelina, případně chlast, nebo ještě lépe - money a nic než money.
       11.2. t.r. novorozeně přišlo na svět. Název: VETŘELCI (na můj původní návrh).
       Složení výboru: David Kimr - předseda, Drahoslava Studená - jednatel (zkušenosti ze SFK Třesk Třebíč), Láďa Černý, Petr X. Jiří X. (zde mi synapse kapku selhaly) - kmenoví členové, Ivan Fošenbauer - kmenový kmán, skromně na konci, abych mohl dále vymýšlet bláboly, se kterými pak přivádím k zoufalství např. Michala Zítka + Pavla Hurycha.
       Za SFK VETŘELCI z úctou (též kontaktní adresa) Ivan Fošenbauer, Chelčického 16, 370 01 České Budějovice.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK