Logo rubriky
8/1992
  (102)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1992

Ediční plán vydavatelství POLARIS - II. pololetí roku 1992

       Produkcí druhého pololetí chce vydavatelství POLARIS pokračovat v trendu započatém v prvním pololetí (antologie „Říše fantasy“, květen 1992 a „Dotek zla“, červen 1992). K 1.9.1992 vyjde třetí z antologií, věnovaná tentokrát výhradně žánru SF. Čtenáři se mohou těšit na povídky B. W. Aldise, U. K. LeGuin, T. Sturgeona, R. Sheckleye, H. Ellisona, R. D. Bradburyho a mnoha dalších. Vzhledem k šíři žánru a vztahu vydavatelů k němu bude tato sbírka poněkud rozsáhlejší, než předchozí dvě. Kniha vychází u příležitosti ostravského Parconu.
       O měsíc dříve, tedy 1.8.1992, spatří světlo světa první číslo českého vydání magazínu „The Magazine of Fantasy & Science Fiction“. Tento magazín bude vycházet pravidelně jako dvouměsíčník a bude na svých stránkách přinášet výběr z toho nejlepšího, co v americkém F&SF vyšlo v průběhu třiačtyřiceti let. Kromě moderních povídek amerických autorů v něm najdete i povídky starší (ale natolik dobré, že za přečtení určitě stojí), články o literatuře a populární vědě a informace ze světa SF. Magazín bude mít stejně jako originál 160 stran a bude stát 27 Kčs. Výhradní distribuční práva má fa POZPO RX, Novinářská 7, Ostrava1, kde je možné získat informace o odběru. V prvním čísle budou mimo jiného i povídky H. Harissona, F. Saberhagena a J. Morressyho.
       Na závěr roku chystá vydavatelství POLARIS na základě výhradní smlouvy s britskou firmou GAMES WORKSHOP Ltd. vydání sbírky „Vlčí jezdci“, sestavenou z povídek na pomezí horroru a fantasy. Tyto povídky byly napsány jako předlohy k tzv „hrám na hrdiny“ (viz „Dračí doupě“) a předpokládá se, že v případě úspěchu mezi našimi fany a čtenáři se spolupráce mezi POLARISem a GAMES WORKSHOP Ltd. projeví mnohem pestřeji a bohatěji.
       Vydavatelství POLARIS všechny výše zmíněné tituly svým čtenářům doporučuje k pozornosti a věří, že je stejně jako v minulosti nezklame.
POLARIS
spojené vydavatelství
post box 28
74401 Frenštát p.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK