Logo rubriky
12-13/1992
  Cony (další) (105)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1992

POSTPARCONSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ

GLASGOW VYHRÁL!
       Upřímně řečeno jsem si tak trochu tajně přála, abych byla zbavena svých povinností agentky „Glasgow in 95“ prostě tím, že by vyhrála Atlanta. Ale nestalo se - worldcon 1995 bude v Glasgow. Radujme se, je to zase jednou v Evropě a můžeme tam jet snáze než do USA!
       Glasgow vyhrál jen o pár hlasů (Bridget mi říkala, že snad dokonce rozhodli Japonci, což je absurdní, ale může to tak být - jestli do nich agenti Glasgowa hodně hučeli - protože Japonci si možná ze zásady přejí, aby worldcony nebyly pořád v USA. V této souvislosti mě napadá, že Hazu Hiroaki mi vysvětloval, že mají asi takový vztah k Američanům jako my k Rusům).
       Z Československa nakonec doopravdy hlasovali dva lidé - Juraj Maxon a já (bylo by legrační, kdybych zde mohla prohlásit, že jsem hlasovala pro Atlantu, ale není tomu tak - poctivě jsem dala hlas Glasgow).
       O stavu presupporting members (jejich počet, kolik zbylo financí, co se bude dál podnikat atd.) napíšu víc podrobností, až dostanu z toho zločince Hlinky seznam lidí, kteří hlasovali přes AFSF.
       Zdeněk Rampas přišel s geniálním nápadem - za ty tři roky by se zájemci od nás mohli přiučit trochu líp anglicky. Kdo by měl zájem o konverzační kurs angličtiny pro scifisty, ať se ozve Zdeňkovi!
       Takže: pokud se zajímáte o cestu na worldcon do Glasgow a nejste mezi presupporting members (ti, kdo zaplatili 50 Kčs a dostali placku), napište si o bližší informace na adresu agentky:
       Eva Hauserová, Na čihadle 55, 160 00 Praha 6
       - pokud hned neodpovím, znamená to, že žádné nové informace nejsou a vaši adresu jsem pečlivě uschovala. Jakmile se něco začne dít, napíšu vám. Jsem poměrně spolehlivý člověk - HLINKO!!!
CO SE POVÍDALO NA PANELECH S CIZÍMI HOSTY
       Sobota 10 h ráno, panel o conech v cizině.
       Na Bridget je znát únava. Vypočítává cony, na kterých byla letos.
       Freucon, Atlanticon, Illumination (letošní Eastercon v Blackpoolu), Tolkienovská stoletá konference (celý týden),
       Freucon se jí velice líbil, mohli jste se tam dobře chytit i s angličtinou, nejen s němčinou.
       Obecenstvo zajímá, kolik vydělají lidé v Anglii či v USA a kolik tam tak stojí knížky.
       Průměrný plat v Anglii je 17000 liber ročně, z toho tak polovinu dáte za nájemné, pojistné a podobně. Bridget (a prakticky všichni lidé z Británie) si stěžují, že situace je tam teď díky konzervativcům velmi špatná (KLÍMO!!) a že jim na „různá vydání“ zbyde sotva pár liber týdně.
       V Holandsku je to o něco lepší. Vztah mezi výdělkem a cenou SF knih na západě se nejlépe dá ilustrovat tímto příkladem: SF paperback v USA stojí přibližně 5 dolarů, a to odpovídá jedné a čtvrt hodině práce za minimální mzdu. Mám dojem, že u nás byste museli pracovat jen o málo déle.
       Pak jsem se hostů ptala, co se jim u nás líbilo nejvíc a co nejmíň. Bridget tady byla už několikrát, oblíbila si město Tábor a moravské hory. Roelofovi se tady nelíbily ty davy turistů a líbilo se mu právě to, za čím sem ti turisté jezdí. Lynne Ann se nelíbilo příliš horké počasí (měla s sebou oblečení spíše pro sychravé počasí) a jinak se jí líbilo myslím všechno. Ještě bych dodala, že se jim moc nelíbilo zjevné tytí (od týti - prostě jak lidi tyjou) z cizinců, o kterých předpokládají, že rozhazují peníze úplně bezmyšlenkovitě a je jim to jedno. Šedesát korun za košík chleba na stole se jim zdálo trochu příliš.
       
ZÁJEMCI O NEWSLETTER FATW
       Newsletter je leták (dvě strany papíru A4), kde jsou hlavní informace o chystaných conech plus různé menší zprávičky. Termíny conů jsou velice důležité pro plánování vašich vlastních conů.
       Bridget může posílat do Česka 1 výtisk FATW - mně, a já to budu xeroxovat a rozesílat dál. Sama od sebe to budu posílat:
BC (Rampas, Interkom),Spektře, Ikarii, do Košic Schusterovi, do Bratislavy Pavelkovi, do Ostravy Kupkovi, do Brna Mikuláštíkovi, do Teplic Hlousovi.
       Pokud má ještě někdo zájem, dejte mi vědět!
       
ZÁJEMCI O SoB A TRAVEL REPORT
       O Shards of Babel si můžete napsat na tuto adresu:
Roelof Goudriaan
Caan van Necklaan 63, 2281 BB Rijswijk, The Netherlands
       A na stejnou adresu si napište Lynne Ann o její reportáž - trip report - z její první návštěvy u nás.
Eva Hauserová
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK