Logo rubriky
12-13/1992
  Cony (další) (105)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1992

Popis cesty Olšoautem na Parcon

(ale Jarda za nic fakt nemůže)
       
       Čt.: Jarda dává avízo, že pro nás (tj. mě a 4letého Pavlíka, kterého odložím cestou) přijede kolem 9,30.
       Pá.: V 11,00 volá Jarda, že vyjíždí. V AFSF nakládáme 550 ks Lodě (Pro fany), Jarda volá Egonovi, že už pro něj jedeme, a vyrážíme do odkladiště dětí. Je 11.30. Na Floře na křižovatce do kopce (jsme první u světel a chceme odbočit doleva) auto odmítá nastartovat. Jarda couvá v protisměru na chodník a odchází telefonovat svému automechanikovi. Po čtyřicetiminutovém čekání se ptám, zda mu pořádně popsal, kde na Floře stojíme. Jarda odvětí, že mu označil místo na Želivského. Odchází telefonovat podruhé. My s Pavlíkem likvidujeme 2 řízky určené na posilnění do Ostravy. Po 20 minutách přijíždí Jarda s automechanikem - dojel si pro něho na Želivského. Po dalších 30 minutách odjíždíme do Štěrbohol a já nechávám Pavlíka u švagrové (3 vlastní děti, z toho jedno 4 týdenní - je to děsně hodná holka). Jarda volá Egonovi, že už pro něj jedeme. Je 13,00.
       Nakládáme Egona u Budějovické a vyrážíme na dálnici. Po 20 km se rozsvítí kontrolka „Není voda“. Opravdu není. Jarda dolévá 3 lahve vody. Jedeme. Kontrolka svítí. Má pravdu - voda není. Doléváme. Jedeme. Kontrolka svítí. Teplota stoupá.
       Asi na 40. km od Prahy obracíme a s doléváním dojíždíme na Novodvorskou k automechanikovi. Ten, když nás vidí, jen mává rukou. Je 17.20. Odváží nás do Holešovic na povinně místenkový rychlík do Ostravy, odjezd v 17.45. Vlak stíháme, koupit místenky nikoli. O 40 Kčs pokuty lehčí dorážíme asi v 21.50 do Ostravy. Z vagónu za námi vystupuje Pavel Konečný a bezpečně nás vede do areálu VŠB. Je 22.20. Po 12 hodinách cesty na Parcon jsem na místě.
       Za všechno může Jardův Fiat.
Michaela
       nová adresa
       SFK FUTURUM Olomouc:
       Lenka Turečková,
Černá cesta 8, 772 00 Olomouc
       Na této adrese najdete i
Tomáše Srdečného,
SFK MAREK, Lanškroun.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK