Logo rubriky
12-13/1992
  Dopisy čtenářů (další) (105)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1992

Dopisy čtenářů

       Vážená redakce,
       zasílám obálky na INTERKOM 1992 a předplatné přesně podle pokynů v IK 11/1992. Zpoždění objednávky způsobila firma WS, u které jsem měl IK předplacen - prý se s vámi nemohla dohodnout na distribuci a nyní mi vrátila peníze.
       Doufám, že ve vaší redakci nedostatek INTERKOMů nebude.
Michal Klodner
Blansko
       odpověď redakce
       Co se všechno ještě nedovíme. Většině odběratelů od WS už na počátku roku sdělili, že IK dodávat nebudou (bylo to pro ně asi prodělečné jako u IK vše), na vás pak zřejmě zapoměli stejně jako na své původní vysvětlení. Vyšlá čísla IK/92 zasíláme.
       
       Vážený příteli,
       především se omlouvám, že Tě zdržuju a děkuji Ti za pozornost věnovanou tomuto dopisu.
       S mírným (na mé poměry) zpožděním platím za to zařazení do adresáře „Kdo je kdo“, mimochodem skvělý a užitečný nápad. Ještě to chce, aby vyšla ta Encyklopedie, která (alespoň mě) moc chybí, a bude to dobrý.
       Oč ale hlavně jde, obracím se na Tebe s nabídkou. Konečně jsem si pořídil rozmnožovací techniku (cyklostyl, termokopírku, kostar a knihtisk), vesměs muzeální techniku, nicméně to funguje. Jsem ochoten tisknout věci pro fandom. Je mi jasný, že disponujete nesrovnatelně lepší technikou než já, je mi jasný, že máte i kvalitnější lidi než jsem já a je mi jasný, že to vše maká nadoraz. A že je škoda váš mozkový trast využívat na méně důležité věci jako jsou třeba příručky, vydávání začátečnických prací, pomoc začínajícím vydavatelům fanzínů a podobně, bylo by ale škoda nedělat v tomhle směru vůbec nic, když tu technika a lidi jsou.
       Pokud by někdo potřeboval v tomhle směru pomoci, jsme k dispozici. Děláme za cenu materiálu, což momentálně činí 20 hal. za list. Když si zájemce sežene někde papír, sjedeme to grátis. Měla by Ti přijít zásilka našich publikací, takže uvidíš i kvalitu tisku.
       Jinak - v rámci programu dramaturgie budeme vydávat příručky pro začínající literáty, prvá už je připravena k tisku. Jde o základy scénáristiky, úplný úvod do problematiky pro ty, co o literatuře nic nevědí, takže pokud by se vám tyto materiály hodily třeba pro vaše workshopy, jsme schopni a ochotni (dodáte-li si papír nebo jinou příměřenou protihodnotu v ceně minimálních nákladů na tisk) vytisknout něco pro vás (ne víc než 5000 ks).
       Píši Ti to proto, že mě připadá blbé dělat si to jen pro potřeby naší agentury, když už je v tom práce a když to třeba někdo potřebuje nebo to někomu může nějak pomoci.
       Jaká je reálná situace, samozřejmě nevím, píši to Tobě, protože jsi podle méno názoru ve vobraze a víš, co s tím dělat a koho by má nabídka mohla zajímat.
       Sci-fi zdar
KLF-ARABEUS
Smetanova 7, 412 01 Litoměřice

Nový klub

       Pozor, pozor!
       Na vědomost se široké scifistické veřejnosti dává, že posledního srpnového odpoledne letošního roku založen byl zbrusu nový scifi klub, kterýžto nazván byl ATAIR 92. Svým vznikem chce naplniti tvrzení Franty Hlouse z Teplic, že i ze zavilého drakobijce, nelítostného hubitele skřetů a milovníka temných podzemních doupat vůbec se může vhodnou výchovou státi řádný a počestný fan, který kromě Hyborských zemí má povědomí i o Trantoru a Terminu, Pyrru, Arakisu, Vulkánu a jiných světech naší i vzdálenějších galaxií. Klub má k dispozici poměrně rozsáhlou knihovnu, a to novinky i starší díla, takže zájemci z řad notorických hltačů písma jsou vítáni. Kontakt možný na čtvrtečních schůzkách klubu RUR v ÚKDŽ na náměstí Míru v době od 17.30 do 19.00, telefonu 23 24 012 linka 238 od 8.00 do 15.15, v pátek do 14.00, faxu 23 20 823 (s udáním mého jména) a konečně na adrese
Jiřina Vorlová
Španielova 1250, 163 00 Praha 6-Řepy
       Devátý (poslední dosud vyšlý) svazek spisů H. P. Lovecrafta nese titul Sny v čarodějnickém domě. Kromě titulní povídky obsahuje ještě prózy Bílá loď, Nepojmenovatelné, Věc na prahu, Přízrak temnoty a Zvíře v jeskyni. Tento svazek (cena 25 Kčs) si stejně jako 8 předchozích můžete objednat u vydavatele:
Zlatý kůň, PO BOX 18, Kaprova 12, 110 01 Praha 1.
       Zároveň stálé čtenáře upozorňujeme, že kompletní soubor povídek a románů H. P. L. bude ukončen v příštím roce 10. a 11. svazkem: Případ Ch. D. Warda a Stín z času
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK