Logo rubriky
12-13/1992
  Cony (další) (105)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1992

Plkon 92

       Bylo léto, horké léto, tak jak léto má být, a v tomto létě se konal již IX. PLKON.
       Ve dnech 31.7. - 2.8. 1992 se v osadě Dudlaj nedaleko Předenic sešlo 35 fanů, aby si krásně zaplkali, zasoutěžili, snědli hromadu buřtů a vypili soudek plzeňské 12. Ti, kteří se nechali odradit páteční přeháňkou, mohou jedině litovat. I doprava byla letos nekomplikovaná přestupem či objížděním poloviny okresu Plzeň - jih.
       Letos poprvé se zavedly trvalé Plkací pasy, místo jednorázových vstupních víz. Potvrzení předchozích účastí bude provedeno na jubilejním X. PLKONU příští rok (13. - 15.8 1993)!!
       Páteční večerní posezení v hospodě se už stává tradicí, a tak v sobotu brzo, v poledne po snídani, mohl Michal Bronec vybalit svůj padesátikilový batoh a začít prodávat. Dárečkovi se mezitím podařilo ukecat šest družstev k soutěži, která začala putováním podle fotografií na Skalky - nejtěžší cestou, připravenou pro ZR. Zde se konala druhá soutěž - oblíbení Trifidi byli vyzbrojeni pryžovými žahadly. Původní návrh na kopřivy byl změkčilým Dárečkem zamítnut.
       Cesta na Skalky lesem měla samozřejmě i účel - nasbírat na zpáteční cestě dřevo na večerní táborák.
       Po ochlazení v řece pokračovala soutěž běháním s kelímky, létáním na „koštěti“ v řece a ověřováním platnosti Archimédova zákona.
       V závěrečné literární soutěži měli hráči spojit začátky a konce románů a nalézt jejich názvy a autory. Tuto soutěž jako obvykle vyhrál Honza Pavlík, ale mimo soutěž družstev.
       Celkovým vítězem se stalo družstvo plzeňské ANDROMEDY - Voldřich, Snajdr, Boháč, a získali zlaté medaile.
       Další program už probíhal v tradičním duchu - opékání buřtů, vypití sudu a plkání a plkání a...
       V neděli byl rozchod na etapy dle odjezdů autobusů a aut. V protože si nikdo moc nestěžoval, tak se těším na zprávu CB v Interkomu.
       Příští jubilejní X. ročník už opět s vařením a PIVOCONem,
NA SHLEDANOU!!
       
       Z tohoto čísla Kvarku se dochovala jen malá část, časem se jej stejně jako ostatní pokusíme zrekonstruovat a doplnit.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK